Στον Έβρο θα μεταβεί την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να γίνει η πλήρης αποτίμηση και καταγραφή του μεγέθους των εκτάσεων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και με βασικό στόχο την άμεση υλοποίηση των όσων έχουν εξαγγελθεί για την αποκατάσταση των πληγέντων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση από την κινητοποίηση που υπήρξε όσον αφορά στην φωτιά στον Έβρο ο κ. Μαρινάκης είπε ότι έγινε εκτενής συζήτηση στη Βουλή και παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Ρόδο και θα μεταβεί την Παρασκευή στον Έβρο. «Βιώσαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι και απόλυτη προτεραιότητα ήταν και είναι για την κυβέρνηση η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Δεύτερη προτεραιότητα η προστασία των περιουσιών όπου είχαμε απώλειες αλλά ήταν σχετικά περιορισμένες και θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις και τρίτη, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Περιμένουμε την πλήρη αποτύπωση της ζημιάς».

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα της Αυγής ότι λιμνάζουν κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για την πολιτική προστασία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Ως προς το θέμα της αναβάθμισης της πολιτικής προστασίας υπάρχει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ και μέρος του είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ και την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων. Έχουν προχωρήσει πρωτοβουλίες όπως οι μισθώσεις μέσων και το προσωπικό τα πάγια έξοδα τα χρήματα που δόθηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα προγράμματα antinero και πολλές άλλες πρωτοβουλίες και θα ληφθούν ακόμα περισσότερες. Όταν προχωρούν όλα τα παραπάνω γίνονται οι εξοφλήσεις. Δεν ευσταθεί το δημοσίευμα ούτε οι αριθμοί που αναφέρονται».