Εκτός Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο πρώην βουλευτής Κοζάνης του κόμματος Γιώργος Αμανατίδης, επειδή ανακοίνωσε πως θα κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, απέναντι στην επίσημη υποψηφιότητα του κυβερνώντος κόμματος, που είναι ο Γιώργος Κασαπίδης.

Όπως τονίζεται από την Πειραιώς, «τέτοιες συμπεριφορές, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από το κόμμα. Ο ίδιος ο κ. Αμανατίδης, που ήταν υποψήφιος στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί (ήρθε τρίτος κατά σειρά ενώ η ΝΔ εξέλεξε δύο βουλευτές), συναντήθηκε χθες με φίλους και ψηφοφόρους του και τους ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, την οποία γνωστοποίησε ακολούθως και σε τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Με τη διαγραφή Αμανατίδη ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να στείλει το μήνυμα ότι όποιος ακολουθεί τέτοιες τακτικές θα τίθεται αυτομάτως εκτός οργάνων και θα χάνει την κομματική του ιδιότητα. Αυτό που επιδιώξει η Νέα Δημοκρατία είναι μια καθαρή νίκη και στις 13 Περιφέρειες της χώρας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.