Ο γνωστός συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης μίλησε στην εκπομπή T-live της Τατιάνας Στεφανίδου για τον επίσημο ύμνο του κόμματος του Δημήτρη Νατσιοίυ, «Νίκη» που μπήκε στη Βουλή μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Αφορά στη δημιουργία του με τίτλο «Σήκω ψυχή μου, μη λυγίζεις».

Όπως είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Σταμάτης Σπανουδάκης «δεν ανήκω σε αυτούς που απαγορεύουν». «Θα έπρεπε να πω απαγορεύεται… και απαγορεύεται… Βαριέμαι», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Στην εποχή που ζούμε ο καθένας κάνει πια ό,τι θέλει. Πάρα πολύ πριν γίνει κόμμα, όταν ακόμα ήταν κάτι παιδιά στη Θεσσαλονίκη, μου ζήτησαν να βάζουν τη μουσική μου κι εγώ τους είπα να βάλουν ό,τι θέλουν. Εγώ δεν ήξερα ποτέ για κόμμα, μετά το έμαθα και απλώς δεν ήθελα να το απαγορεύσω».

Νωρίτερα ο Σταμάτης Σπανουδάκης είχε κάνει και σχετική ανάρτηση στο Facebook, εκφράζοντας τη λύπη του που «βρίσκομαι και πάλι μπλεγμένος σε πολιτικές και δημοσιογραφικές κουβέντες με αφορμή μία άδεια που έδωσα προ πολλού καιρού σε κάποια διαδικτυακή εκπομπή και χωρίς να ξέρω ότι οι συνομιλητές μου, θα γινόντουσαν, ή ήταν ήδη κόμμα».

«Ουδέποτε συμφώνησα να γίνει το “Ψυχή μου μη λυγίζεις” ύμνος του κόμματος Νίκη. Ένα κομμάτι που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, όλων των αποχρώσεων, πολιτικών και άλλων. Παρακαλώ λοιπόν να αποσυνδέσετε το κομμάτι μου και από το κόμμα σας αλλά και από κάθε παρουσία και εκδήλωσή σας. Εύχομαι τα καλύτερα για όλους μας.»

https://www.facebook.com/spanoudakisstamatis/posts/826424242183342?ref=embed_post