Με ποδοσφαιρικούς όρους περιέγραψε την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης, παραλληλίζοντας το κόμμα του με την Άρσεναλ και τον Αλέξη Τσίπρα με τον Αρσέν Βενγκέρ.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο υποψήφιος βουλευτής ανέφερε πως «η μεθεπόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανασυγκροτηθεί, να είναι κυβερνητικό κόμμα ξανά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην πολιτική ζωή της χώρας ως κόμμα εξουσίας. Και τα κόμματα εξουσίας κύριε Παπαδάκη, δεν είναι ούτε κόμματα διαμαρτυρίας, ούτε κόμμα ενσωμάτωσης, υποστύλωμα και βαστάζος».

Έτσι, ο Γιώργος Παπαδάκης είπε ότι «χωρίς να έχω τη διάθεση να ποδοσφαιροποιήσω την πολιτική, μετά την ήττα μιας ομάδας αν βγει ο προπονητής και πει “ότι ξέρετε κάτι, χάσαμε γιατί κάναμε λάθη και τώρα κοιτάμε μπροστά μας, να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε”. Βέβαια, είναι και οι μεταγραφές, είναι και οι αποχωρήσεις, είναι οι αλλαγές».

«Είναι και η ανανέωση να πάρεις από τις ακαδημίες», είπε τότε ο Κώστας Ζαχαριάδης, με τον Νίκο Ελευθερόγλου να σχολιάζει «είναι η αλλαγή προπονητή».

«Εμείς κύριε Ελευθερόγλου είμαστε το μοντέλο της Άρσεναλ. Έχουμε τον Βενγκέρ εκεί πέρα, θα πάρουμε το πρωτάθλημα», είπε ο υποψήφιος βουλευτής, για να λάβει την απάντηση πως «έχετε καιρό να πάρετε πρωτάθλημα» παρατήρησε ο κ. Ελευθερόγλου.