Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και στην εκπομπή των Χιώτη – Παπαδόπουλου, από τη Χαλκιδική όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Για την παντοδυναμία Μητσοτάκη που λέει η αντιπολίτευση και αν είναι προτέρημα ή ελάττωμα, ο κ.Μητσοτάκης απάντησε ότι είναι μεγάλη ευθύνη, αφού ο κόσμος έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά.

«Η κυβέρνηση», είπε, «θα πρέπει να επιδείξει προσαρμοστικότητα. Η αντιπολίτευση θα ψάχνεται για πολύ καιρό, εμείς θα πρέπει να είμαστε η αντιπολίτευση του εαυτού μας, θα έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά, όσο καλύτερο το αποτέλεσμα τόσο πιο αυστηρός θα είμαι σε οποιαδήποτε αλαζονική συμπεριφορά. Τα στελέχη μας πήραν το μήνυμα και δεν επέδειξαν καμία αλαζονεία, έτρεξαν σε όλη την Ελλάδα, είναι βαριά η ευθύνη η οποία ο λαός φαίνεται να θέλει να εναποθέσει στους ώμους μας».

Τόνισε ότι δικό του μέλημα είναι να πείσει τους πολίτες ότι πρέπει να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση ενώ για το πως θα είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα είπε ότι θα υπάρξουν αλλαγές ως προς τη μεταφορά κάποιων χαρτοφυλακίων από υπουργείο σε υπουργείο.

«Το κύριο μέλημά μου αυτή τη στιγμή είναι να πείσω τους πολίτες να μας εμπιστευτούν. Θέλω και θα έχει γυναίκες η νέα κυβέρνηση, θα είναι πιο αποτελεσματική, έχω μιλήσει ήδη για το υπουργείο Οικογένειας, έχω δει κι εγώ τα ρεπορτάζ», τόνισε και πρόσθεσε ότι: «Θα επιμείνω πολύ στην ανάγκη να μπορούμε να έχουμε συγκεκριμένη στοχοθεσία, οδικό χάρτη υλοποίησης για κάθε υπουργείο συμφωνημένο στην αρχή κάθε χρονιάς, και η δεύτερη μεγάλη επιτυχία είναι η διαλειτουργικότητα μεταξύ των υπουργείων, που έγινε μέσα από έναν καλό μηχανισμό συντονισμού».

Σημείωσε ακόμα ότι τους πολίτες τους απασχολεί η ακρίβεια που επιμένει και επανέλαβε ότι λύση δεν είναι τα προσωρινά επιδόματα αλλά θα καταπολεμηθεί με μόνιμες αυξήσεις μισθών.

Τόνισε ακόμα ότι λυθεί, η υγεία είναι μείζον θέμα για την επόμενη 4ετία.

Ειδικά γι αυτό το θέμα έθεσε ως προτεραιότητα «να υλοποιήσουμε τα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης και να ξεμπλοκάρουμε τις προσλήψεις, να βρούμε τρόπο να στελεχώσουμε τα ακριτικά μας νησιά, θα χρειαστούμε παρεμβάσεις και στο ΑΣΕΠ, να μην χρειάζονται χρόνια για να προσλάβουμε έναν γιατρό και άμεσες παρεμβάσεις για το ΕΚΑΒ, επιμένω στην πρωτοβουλία για τις αεροδιακομιδές. Να αποκρούσουμε τη χυδαία ρητορική της αντιπολίτευσης ότι θέλουμε να αφήσουμε τους καρκινοπαθείς να πεθαίνουν για να ιδιωτικοποιήσουμε την Υγεία».