Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακήρυξη των κομμάτων και των συνδυασμών που θα συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μάιου. Μετά από μαραθώνια διάσκεψη, η οποία εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες, οι δικαστές της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Κόμματος θα βάλουν «σφραγίδα» νομιμότητας σε εκείνους που τηρούν τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Στα εικοσιτετράωρα που προηγήθηκαν πρωταγωνίστησε το κόμμα «Έλληνες» που ίδρυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης το οποίο κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης τριών μελών του τμήματος που θα κρίνει την τύχη του επικαλούμενο δημοσιεύματα για παρασκηνιακές κινήσεις προκειμένου να «κοπεί» από τις εκλογές. Παράλληλα, με υπόμνημα έβαλε και κατά της συνταγματικότητας της διάταξης που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή ζητώντας, μάλιστα, να σταλεί προδικαστικό ερώτημα προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ερμηνεία της πριν την εφαρμογή της.

Το αίτημα εξαίρεσης των ανώτατων δικαστών απορρίφθηκε ομόφωνα με τους δικαστές , πλέον, να εστιάζουν στη νομιμότητα των κομμάτων που θα ζητήσουν την ψήφο των πολιτών.

Στον Άρειο Πάγο κατέθεσε υπόμνημα κατά του κόμματος – Κασιδιάρη η Νέα Δημοκρατία αμφισβητώντας ότι πραγματικός αρχηγός είναι ο απόστρατος ταξίαρχος Δημήτρης Χατζηλιάδης. Μάλιστα, κατέθεσε υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων αλλά και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικό που επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με το υπόμνημα, το ρόλο του καταδικασμένου ως διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη.

Υπόμνημα κατέθεσε και το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής το οποίο ζητεί από το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου να μην ανακηρύξει τους συνδυασμούς του κόμματος «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη ενώ , παράλληλα, βάζει στο «κάδρο» το «ΕΑΝ» και τον πρώην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο , ο οποίος ενώ αρχικά ανέλαβε πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες» στη συνέχεια και μετά τους πολιτικούς τριγμούς που προκλήθηκαν αποχώρησε για να αναβιώσει το δικό του κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «μεθοδεύσεις Κανελλόπουλου-Κασιδιάρη» καλώντας να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποκλειστεί από τις εκλογές και το κόμμα «ΕΑΝ».