Στις τελευταίες σοβαρές αποκαλύψεις για τις σχέσεις αστυνομικών με την επονομαζόμενη Greek mafia αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος από το βήμα του Κοινοβουλίου, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τη λειτουργία της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ καθώς αυτή λειτουργεί με στεγανά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατά την ακρόαση του νέου διοικητή της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων, υποστράτηγου Παναγιώτη Πούπουζα, «τα αποτελέσματα αυτής της υπηρεσίας τους τελευταίους μήνες είναι πενιχρά. Προσωπικά θα ήθελα να έχουν διαλευκανθεί περισσότερες υποθέσεις διαφθοράς. Δεν  έχω ενημέρωση προσωπικά από τον πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας. Εκεί υπήρχε ένα στεγανό για τις υποθέσεις. Ρωτήσατε για το «Βήμα» (σ.σ. την εφημερίδα που έκανε τις αποκαλύψεις), ποιος να το ήξερε αυτό το πράγμα αν δεν το ήξεραν οι εσωτερικές υποθέσεις;».

Σημείωσε επίσης πως μόλις διάβασε το δημοσίευμα, έδωσε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να το στείλει στην υπηρεσία. «Καθαρές κουβέντες, πεντακάθαρες. Ο ένας με εγκάλεσε για το ένα κι ο άλλος για το αντίθετο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, όλα στο φως, διαφάνεια, πραγματικός έλεγχος. Πρέπει να διερευνηθεί ως προς τα πάντα να μη μείνει τίποτα απ’ έξω, θα πρέπει ναι να λάμψει η αλήθεια».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.