Για «άγρια καταδίωξη» και «πόλεμο» που δέχθηκε από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο λόγω των χειρισμών της στην έρευνα για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο μίλησε καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο η πρώην Εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη.

«Μου προσάπτει ο κατηγορούμενος ότι επιστρατεύτηκα από πολιτικούς απατεώνες για να ξεπλύνω εκατομμύρια και ότι υπήρξα επιλήσμων και αχάριστη. Ποιοι είναι αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες και πού υπήρξα επιλήσμων; Έχω υποστεί άγρια καταδίωξη και πόλεμο υπηρεσιακό και επιπλέον δημόσια διαπόμπευση κατά παραβίαση του δικαστικού και υπηρεσιακού απορρήτου» είπε απευθυνόμενη στο κατηγορούμενο πρώην υπουργό η κ. Τσατάνη η οποία με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας είχε ζητήσει να παρίσταται στο δικαστήριο ως πολιτικώς ενάγουσα επικαλούμενη ηθική βλάβη, αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε.

Ωστόσο, η μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι δεν συνδέει τον πρώην υπουργό με τη βομβιστική επίθεση που δέχτηκε στο σπίτι της σημειώνοντας πως η υπόθεση ερευνάται από τη δικαιοσύνη. «Η βλάβη μου δεν είναι μόνο υπηρεσιακή» υπογράμμισε.

Η πρώην εισαγγελέας αναφέρθηκε αναλυτικά στους χειρισμούς της στην υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος δεν βρίσκεται στη ζωή τονίζοντας πως η αντίστροφη μέτρηση για την «καταιγιστική στοχοποίηση» της άρχισε τον Ιούλιο του 2015, με αφορμή σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου χωρίς να γνωρίζει τον τότε αναπληρωτή υπουργό ήρθε σε αντιπαράθεση μαζί του.

«Του είπα ότι δεν μπορεί να παρίσταται γιατί ήταν θέματα προκαταρκτικής εξέτασης. Έγινε μια αντιπαράθεση και του ζήτησα να εξέλθει από την αίθουσα. Από τότε ακολούθησαν πολλά καταιγιστικά σε βάρος μου. Ενδεχομένως από αυτή τη συνάντηση και μετά άνοιξε ο ασκός του Αιόλου σε βάρος μου» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε καταθέτοντας πως στις 17 Σεπτέμβριου του 2015 υπήρξε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento στο οποίο γινόταν λόγος για «δικαστικό πραξικόπημα». «Έγραφε και άλλα μειωτικά και από τότε άρχισε η καταιγιστική στοχοποίηση σε βάρος μου…

Αυτή η διαπόμπευση συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο. Δεν μπορούσα να διανοηθώ όλες αυτές οι ιστοσελίδες «Κουτί Πανδώρας» κλπ με τίτλους «το σκοτεινό πρόσωπο της διαπλοκής», «Τσατάνη, η εισαγγελέας που ξενύχτησε για τον Βγενόπουλο» κ.α.» κατέθεσε.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη περιστατικό, δυο μήνες αργότερα, όταν έμαθε, όπως είπε, από την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πως ο κατηγορούμενος ενώ έκανε δηλώσεις έξω από τον Άρειο Πάγο ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί άλλα πραξικοπήματα της είχε ζητήσει να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος της «επειδή είχα βάλει μεγάλη εγγύηση στον Αγγέλου».

«Πίστεψα ότι ο κ.Παπαγγελόπουλος είχε κάποια παραπληροφόρηση, παραμέρισα την αντιπαράθεση που είχαμε, του τηλεφώνησα και του ζήτησα να συναντηθούμε» ανέφερε η μάρτυρας και συμπλήρωσε «Με το υπηρεσιακό μου αυτοκίνητο έφυγα από το υπηρεσιακό μου γραφείο και πήγα στο δικό του. Ευθαρσώς τόλμησα και πήγα στο γραφείο του. Αρχικά μιλήσαμε λίγα λεπτά για την υπόθεση Αγγέλου, μου έλεγε ότι του φέρθηκα σκληρά. Μετά του είπα ότι χειρίζομαι νομίμως την δικογραφία Βγενόπουλου και ότι θα συνενώσω τις δικογραφίες. Μου είπε, «έλα τώρα μεταξύ μας, αφαίρεσες τη δικογραφία για να ευνοήσεις τον Βγενόπουλο».

Εγώ του είπα ότι χειρίζομαι τη δικογραφία με νόμιμο τρόπο και έφυγα».

Η πρώην εισαγγελέας κατέθεσε και για ένα τηλεφώνημα που είχε λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση με τον κ.Παπαγγελόπουλο, όπου, όπως ανέφερε, εκείνος επιχείρησε και πάλι να παρέμβει στο έργο της: «Την επόμενη Κυριακή δέχομαι δύο κλήσεις. Του είπα ότι είμαι έξω από το σπίτι μου και ότι θα τον καλέσω εγώ. Τον κάλεσα και στη συνομιλία μας ήταν επιθετικός. Μου είπε ότι πρέπει να επιστρέψω τη δικογραφία για να κάνω Χριστούγεννα με τη οικογένεια μου και ότι θα ξεσπάσει άγριος πόλεμος σε βάρος μου. Αυτή ήταν η δεύτερη παρέμβαση» τόνισε και στη συνέχεια πρόσθεσε «Δεν μου ήταν εύκολο και δεν ξύπνησα ένα πρωί, δεν τρελάθηκα για να καταγγείλω όσα είπα σε βάρος του κατηγορούμενου και μάλιστα σε εποχή παντοδυναμίας του, τα οποία έκανα θεσμικά και αθόρυβα».

«Επέδειξε πρωτοφανή αχαριστία σε βάρος μου»

«Όσα είπε ο κύριος Αθανασίου είναι ψέματα» ήταν, νωρίτερα, το σχόλιο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την κατάθεση του πρώην οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός κατηγόρησε τον μάρτυρα, τον οποίο χαρακτήρισε «αμοραλιστή και καιροσκόπο», ότι με τις αναφορές του «πρόδωσε φιλία» ετών

«Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα ή ο Αθανασίου να ψεύδεται και εγώ να λέω την αλήθεια ή εγώ να ψεύδομαι και εκείνος να λέει την αλήθεια.. Σε κάθε περίπτωση έχει διαρπάξει ποινικά αδικήματα» σημείωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε «Αν ψεύδεται έχει διαπράξει ψευδορκία μάρτυρα κατ΄ εξακολούθηση. Αν όσα είπε είναι αληθή , έχει διαπράξει το έγκλημα της κατάχρησης εξουσίας ή έστω της παράβασης καθήκοντος. Έπρεπε πάραυτα να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος μου ή το λιγότερο να αναφερθεί αρμοδίως».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μίλησε για την φιλία ετών που διατηρούσε με το μάρτυρα λέγοντας: «Εάν ο Αθανασίου ψεύδεται είναι εύκολα αντιληπτό το ηθικό θέμα, πρόδωσε φιλία , θέλησε να απομειώσει τα χρόνια της φιλίας μας για να μειώσει το ηθικό έλλειμμα των πράξεων του. Επέδειξε πρωτοφανή αχαριστία σε βάρος μου. Αν λέει αλήθεια , ότι ανέχθηκε την απαράδεκτη συμπεριφορά μου ως υπουργού, γιατί όπως είπε, χωρίς να ντρέπεται ήθελε να κάνει τις δουλειές του ,γιατί ήθελε να ανανεώσω τη θητεία του, αποδεικνύεται αμοραλιστής και καιροσκόπος από τα ίδια του τα λόγια.

«Βρέθηκαν τρεις επίορκοι να τα φορτώσουν σε εμένα και να καταθέσουν εναντίον μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.