Για το αν φοβάται η κυβέρνηση ρωσικό δάκτυλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε: «Αυτό που βλέπουμε είναι η πληροφορία ότι υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα απόπειρα επιρροής της πολιτικής κατάστασης από την Ρωσία με μια γενναία χρηματοδότηση. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη αυτή. Υπάρχει όσον αφορά στην χώρα μας δίωξη από την αμερικανική δικαιοσύνη Ρώσου ολιγάρχη ο οποίος με 10 εκατομμύρια ευρώ επιχείρησε να στήσει  δίκτυο για να υποστηρίζει την ρωσική προπαγάνδα. Περιμένουμε», είπε, «με ενδιαφέρον την εξέλιξη και δεν ξέρω τι έχει κανείς στο μυαλό του και τι συνθήκες αστάθειας επιχειρεί να δημιουργήσει. Η χώρα μας είναι θωρακισμένη».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν πιο συγκεκριμένα στοιχεία για την Ελλάδα απάντησε ότι: «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την υπόθεση αυτή. Αν είχαμε κάτι να πούμε θα το λέγαμε. Αλλά έχουμε το προηγούμενο. Την δίωξη προσώπων που χρηματοδοτήθηκαν για να είναι ο βραχίονας της ρωσικής προπαγάνδας στην χώρα μας. Αυτό δεν αμφισβητείται».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν φοβάται παρέμβαση στις εκλογές είπε: «Θα κάνουμε εκλογές όπως κάναμε πάντοτε. Περιμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον τι είναι αυτά που δημοσιεύονται στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός είναι από τους πρώτους πολιτικούς σε όλη την Ευρώπη που έχει ταχθεί με μεγάλη σαφήνεια απέναντι στον αναθεωρητισμό. Δέχτηκε κριτική και για εμάς δεν υπάρχουν αστερίσκοι και υποσημειώσεις. Είμαστε απέναντι σε τέτοιου είδους αντιλήψεις».