Το κεντρικό μήνυμα του εκθεσιακού μας περιπτέρου είναι: “Ισχυρή Άμυνα – Ισχυρή Ελλάδα”. Τέσσερις μόνο λέξεις που δηλώνουν τόσο την προσπάθεια που γίνεται τα τρία τελευταία χρόνια για την ποιοτική αναβάθμιση των Ενόπλων μας Δυνάμεων όσο και το όραμά μας για ισχυρή Ελλάδα, χωρίς διλήμματα και προκλήσεις ασφαλείας, που θα αντιμετωπίζεται με σεβασμό σε διεθνές επίπεδο. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος εγκαινίασε, σήμερα, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το περίπτερο, όπου η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας τον ξενάγησαν και τον ενημέρωσαν για τα εκθέματα, τους εξομοιωτές, τις συσκευές εικονικής πραγματικότητας και τις επιχειρησιακές δυνατότητες νέων αποκτημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρόντες στα εγκαίνια του περιπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Αθανάσιος Μπούρας, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, η υφυπουργός αρμόδια για την Ψυχική Υγεία, Ζωή Ράπτη, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, βουλευτές, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, αρχηγοί Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

Το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκαν, επίσης, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Τσούνης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.