«Οι νόμοι γίνεται για όλους τους πολίτες και όχι για έναν» επισήμανε ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων. Ειδικότερα, μιλώντας για τη νομική διάσταση της αναστολής εκτέλεσης της ποινής στην υπόθεση Λιγνάδη μέχρι την εκδίκαση στο Εφετείο που προκάλεσε αντιδράσεις, ο πρώην υπουργός εξήγησε: «Καταρχήν έχουμε νομοθεσία που προβλέπει τη δυνατότητα του δικαστηρίου να χορηγήσει αναστολή εφόσον έχει ασκηθεί έφεση στην πρωτόδικη απόφαση. Αυτό προβλέπεται από την ποινική δικονομία. Σωστά προβλέπεται, προβλεπόταν ανέκαθεν».

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, σε μεγάλο βαθμό το θέμα πήρε διαστάσεις για δύο λόγους και εξήγησε χαρακτηριστικά: «Ο πρώτος ήταν ότι με την αναγγελία της αναστολής υπήρξαν κοινωνικές αντιδράσεις και ο δεύτερος ήταν διότι ξαφνικά με την πρώτη συνειδητοποίηση των αντιδράσεων, η ΕΡΤ ανέφερε ότι αυτό οφείλεται στον νόμο Παρασκευόπουλου, και σε αυτό αντέδρασα και εγώ».

«Οι νόμοι γίνεται για όλους τους πολίτες και όχι για έναν» επισήμανε ο κ. Παρασκευόπουλος και ξεκαθάρισε ότι «ο πολίτης σε κάθε περίπτωση έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική, είναι η ελευθερία της έκφρασης».

 «Δεν μπορώ να πω ότι η απόφαση είναι έξω από το γράμμα του νόμου, αλλά ο νόμος αφήνει μια εξουσία κρίσης στο δικαστήριο, μια ελευθερία κρίσης» σημείωσε.

«Αισθάνομαι μια προσωπική αγανάκτηση για το γεγονός ότι ένας δράστης με πολύ βαριά ευθύνη κυκλοφορεί ελεύθερος την επόμενη μέρα της καταδίκης του, αλλά αυτό με ενοχλεί ανθρώπινα, δεν κάνω κριτική στη Δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.

Τέλος, με αφορμή τις μακρόχρονες καθυστερήσεις μέχρι να φτάσει μια υπόθεση στο Εφετείο, ο Νίκος Παρασκευόπουλος τόνισε ότι για να έχουμε ταχύτερη δικαιοσύνη, θα πρέπει ο προϋπολογισμός του κράτους να ρίξει περισσότερα κονδύλια.

Ακούστε τα όσα είπε για την υπόθεση Λιγνάδη: