«Το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι ”ανανέωση και νέο ήθος ή μια από τα ίδια”», επεσήμανε το πρωί της Τρίτης (12/7) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ στράφηκε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για αναξιοπιστία όπως επίσης και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ενώ ζήτησε την αποδοκιμασία τους στις επόμενες εκλογές.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ απάντησε «αγωνίζομαι για μια ισχυρή εντολή ώστε να προκύψει μια κυβέρνηση με κορμό τη Σοσιαλδημοκρατία». «Ζητώ τη ψήφο των πολιτών για να ανατραπεί ένα σύστημα διακυβέρνησης που μακροπρόθεσμα δεν βοηθάει το λαό» δήλωσε.

«Την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ» είπε ενώ σε ερώτηση εάν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος και άλλα επώνυμα στελέχη, σημείωσε: «Θα είναι όποιος επιθυμεί να αγωνιστεί για την παράταξη. Προτεραιότητά μου είναι να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ».

Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις εάν παραμένει αμετάβλητη η θέση του ότι σε κυβερνήσεις συνεργασίας δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνηματος Αλλαγής, μίλησε για στρέβλωση της θέσης του και ανέφερε πως αυτό που έχει πει είναι: «Δεν θα επιλέξουμε εμείς πρωθυπουργό. Θα τον επιλέξει ο λαός. Εγώ είπα πως αν τους αποδοκιμάσει ο λαός δεν θα τους βάλω από το παράθυρο».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για Βατερλώ του πρωθυπουργού στην πρόσφατη παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, σε αντίθεση με τη θετική παρουσία του στο Κογκρέσο, καθώς δεν διατύπωσε κανένα μήνυμα για το μέλλον της Ευρώπης. Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Μητσοτάκη για τη στάση που τήρησε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και τον κατηγόρησε ότι αποδέχθηκε το αφήγημα του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να θέσει ΒΕΤΟ στην ΕΕ για την πώληση όπλων στη Τουρκία.