Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Oικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Παναγιώτη Θωμόπουλο θα έχει αύριο στην Αθήνα ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος, ‘Ολι Ρεν.

Παρουσιάζοντας, σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, το πρόγραμμα της επίσκεψης του Όλι Ρεν στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, είπε ότι στις επαφές του με την ελληνική πολιτική ηγεσία, ο κοινοτικός επίτροπος θα συζητήσει τις προσπάθειες δημοσιονομικής σταθεροποίησης, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και γενικότερα τους τρόπους ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Ρεν θα συναντηθεί ακόμη με τα μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ θα συμμετάσχει και σε συνέδριο με θέμα την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει, την Παρασκευή στην Ελλάδα, ο επίτροπος αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάνες Χαν.

Σύμφωνα με τον Ο. Μπαγί, ο κοινοτικός επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και μέλη της κυβέρνησης, ενώ θα συμμετάσχει σε συνέδριο με αντικείμενο την περιφερειακή πολιτική, στο οποίο θα συμμετάσχουν νεοεκλεγμένοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος εκπρόσωπος, το βασικό μήνυμα της επίσκεψης του κοινοτικού επιτρόπου Γ. Χαν θα αφορά τη σημασία της αξιοποίησης των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων στην Ελλάδα, ως συμβολή στις προσπάθειες για ανάκαμψη της οικονομίας.