Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έκανε για ακόμα μία φορά δηλώσεις κατά της Ελλάδας, αφού κατηγόρησε την χώρα για «επιθετικές ενέργειες», τις οποίες η Τουρκία «αναχαιτίζει» και «θα συνεχίσει να το κάνει».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, σε εκδήλωση για τους πιλότους της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο Ακάρ δήλωσε ότι «απαντήσαμε σε κάθε μία από τις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας. Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα».

Παράλληλα, είπε ότι «κάποιοι πολιτικοί στην γειτονική Ελλάδα επιμένουν να ξυπνούν το πρωί και να λένε “Τουρκία” και το βράδυ να πηγαίνουν στο κρεβάτι τους λέγοντας “Τουρκία”».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες πολιτικοί είναι εκείνοι που υιοθετούν προκλητική ρητορική και ανέφερε ότι «θέλουμε να ξέρουν ότι προκαλούν μεγάλο κακό στον Ελληνικό λαό».

Υπενθυμίζεται, ότι λίγο νωρίτερα ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», με τον Στρατηγό Κωσταράκο να απαντά: «Θα σας φάνε τα μαύρα ψάρια».

Σημειώνεται, ότι η Ελλάδα έχει εκδώσει μια σειρά από σκληρές ανακοινώσεις, σχετικά με την αυξανόμενο τουρκική προκλητικότητα, η οποία έφτασε σε νέο επίπεδο, μετά τις αναρτήσεις που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα ελληνικά.