Η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού, στη Βουλή για θέσεις πυρομαχικών και στρατευμάτων στη Λέσβο προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης, ενώ φέρεται να έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του στα social media.

Θυμίζουμε ότι χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, δεν έκρυψε την δυσφορία του για το γεγονός ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία (τον οποίο δεν κατονόμασε αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι αναφερόταν στον Γιάννη Μπουρνούς που εκλέγεται στη Λέσβο) ρωτούσε κατά την τοποθέτησή του «για πράγματα τα οποία είχε συζητήσει με κάποιον αξιωματικό η υπαξιωματικό από τη Μυτιλήνη, σχετικά με θέσεις πυρομαχικών, αποθήκες, διατάξεις στρατεύματος, .κ.λπ.».

Και πρόσθεσε με νόημα: «Αν είναι δυνατόν, να λέγονται τέτοια πράγματα σε μία ανοικτή συζήτηση».

«Αδιανόητο να αποκαλύπτει δημοσίως δεδομένα για την Εθνική Άμυνα της χώρας»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, μέσω γραπτής ανακοίνωσης χαρακτήρισε ως «αδιανόητο» το γεγονός «ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπουρνούς να αποκαλύπτει δημοσίως δεδομένα που αφορούν την Εθνική Άμυνα της χώρας».

Παράλληλα, πρόσθεσε στη γραπτή του δήλωση ότι «μπροστά σε αυτή την ανεύθυνη στάση, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός, αλλά πρέπει να αποδοκιμάσει δημοσίως τον βουλευτή του».

«Σε τόσο κρίσιμα θέματα είναι καθήκον όλων να δείξουν τη μέγιστη υπευθυνότητα», κατέληξε ο κ. Γαϊτάνης στην ανακοίνωση.

«Στοχοποίηση από ακροδεξιά τρολ του Μαξίμου – Δέχεται απειλές για τη ζωή του»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σε δήλωσή του για το περιστατικό με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει στοχοποίηση από «ακροδεξιά τρολ του Μαξίμου».

«Την ημέρα που ο υπουργός Άμυνας αρνήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά κρίσιμα ερωτήματα για την εν κρυπτώ αποστολή όπλων στην Ουκρανία, τον κίνδυνο αποδυνάμωσης της εθνικής άμυνας και την επικίνδυνη εμπλοκή τής Ελλάδας στον πόλεμο και επιτέθηκε με αδιανόητο τρόπο στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα ακροδεξιά τρολ του Μεγάρου Μαξίμου στοχοποιούν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού με απειλές για τη ζωή του, την οικογένειά του και δημοσιεύουν ακόμα και τη διεύθυνσή του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «το ερώτημα προς τον κ. Μητσοτάκη είναι σαφές: Επικροτεί ή αποδοκιμάζει τη στοχοποίηση και τις χυδαιότητες περί προδοσίας εναντίον του βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία;».

«Ας έχει υπόψη του ότι για οτιδήποτε συμβεί θα έχει την απόλυτη ευθύνη», κατέληξε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.