Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην Βουλή παρομοίασε με «ελβετικό τυρί» το σύστημα πληροφοριών στις Ένοπλες Δυνάμεις, με αφορμή διαρροές ευαίσθητων πληροφοριών και σημειώνοντας πως θα θέσει το θέμα στους αρχηγούς των επιτελείων.

«Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Η άσκηση αντικατασκοπείας δεν έχει νόημα. Είναι πρόβλημα. Το συζητάνε όλοι στα καφενεία. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Προς Θεού. Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των ΕΔ δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος στο πλαίσιο ενημέρωσης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για το ζήτημα της αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Επίσης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έστειλε και έμμεσο μήνυμα προς την Τουρκία, λέγοντας: «Στηρίζουμε τον ουκρανικό λαό και, στέλνουμε μήνυμα σ’ αυτούς που ασπάζονται τον αναθεωρητισμό, ότι “δεν θα περάσει”».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε«όταν έχει πιάσει φωτιά όλο το βουνό, δεν πρέπει να λέμε το σπίτι μας να γλυτώσει και να περιχαρακωθούμε δίπλα σε αυτό, και να βλέπουμε τη φωτιά να μαίνεται και να κατεβαίνει…».

Αναφερόμενος στο στρατιωτικό υλικό που εστάλη στην Ουκρανία, και χωρίς να αναφερθεί σε σχετικές ποσότητες, είπε ότι συνίσταται σε πυρομαχικά, βλήματα και εκτοξευτές και επανέλαβε ότι το αμυντικό υλικό που δόθηκε στο Κίεβο δεν είναι κρίσιμο επιχειρησιακά και δεν επηρεάζει τη στάθμη των αποθεμάτων μας.