Η Ράνια Σβίγκου αναφέρθηκε στις εκλογές που έγιναν στο ΣΥΡΙΖΑ και στο «στοίχημα της επόμενης ημέρας», όπου σύμφωνα με την ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο, ιδιαίτερα «από την στιγμή που έχει 172.000 μέλη».

«Το μήνυμα της κάλπης της 15ης Μαΐου, μας έδωσε πολύ μεγάλη χαρά και αυτοπεποίθηση, ταυτόχρονα όμως ανέδειξε ακόμα περισσότερο την αναγκαιότητα, αυτό το πρώτο βήμα που κάναμε, της αντιστοίχισης της οργανωτικής μας δύναμης με την εκλογική μας και πολιτική απήχηση, να συνοδευτεί και από το επόμενο βήμα, αυτό της γείωσης στους κοινωνικούς χώρους, που είναι το μεγάλο στοίχημα. Δηλαδή πώς τα 172 χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι απλώς ενεργά στην κομματική καθημερινότητα, στις δραστηριότητες του κόμματος, αλλά θα συμμετάσχουν ενεργά στα συνδικάτα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους εργασιακούς χώρους, πώς θα ισχυροποιηθεί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 στο Κόκκινο», στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε ως νέα γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, αναφερόμενη στο ρόλο των γυναικών, είπε: «Είμαστε το πρώτο κόμμα το οποίο καταστατικά εφάρμοσε την ισάριθμη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών. Εμείς δεν παρατηρούμε απλώς την πραγματικότητα. Μέσα από την εφαρμογή της ισάριθμης εκπροσώπησης, ερχόμαστε στην πράξη να δηλώσουμε ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες, ίση εκπροσώπηση. Κι αυτό είναι και μήνυμα το οποίο θέλαμε να δώσουμε με την συγκεκριμένη πρόβλεψη του Καταστατικού μας, η οποία πέρασε ομόφωνα από τα μέλη του κόμματος».

Ακόμη, σχετικά με το αίτημα για εκλογές ανέφερε: «Οι εκλογές θα έπρεπε να είχαν γίνει χτες, γιατί αυτό δεν αποτελεί ανάγκη για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά για την ίδια την κοινωνία. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο, δεν μπορούν να βγάλουν όχι τον μήνα, δεν μπορούν να βγάλουν ούτε το πρώτο δεκαήμερο από την στιγμή που παίρνουν τον μισθό τους, όσοι έχουν μισθό».