Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν πως το καλοκαίρι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει υβριδικού τύπου.

Σύμφωνα με το Mega οι κύκλοι του Πενταγώνου ανέφεραν ότι οι Τούρκοι μπορεί να προχωρήσουν σε αυτές τις απειλές στα νησιά ή στον Έβρο, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες και πως η Ελλάδα έχει λάβει τα μέτρα της.

«Το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο, με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πηγές του υπουργείου Άμυνας σημειώνοντας πως οι απειλές δεν θα είναι αποκλειστικά «εξ ανατολάς».

Αυτές οι «υβριδικές απειλές», σύμφωνα με το Mega, μπορεί να είναι η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία ή ακόμη και δασικές φωτιές.

Το μήνυμα του Μητσοτάκη προς την Άγκυρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Πρώτο θέμα στην Σύνοδο Κορυφής θα είναι το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνοντας για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ έστειλε για ακόμα μια φορά μήνυμα στην Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα ενημερώσει την Σύνοδο για την τουρκική προκλητικότητα και τις επιπτώσεις στην σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Είμαστε μια χώρα που έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και έχουμε επενδύσει στην αποτρεπτική μας δυνατότητα έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».