Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν και τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις με τα ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο, αλλά και την τουρκική προκλητικότητα.

Ο Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο twitter ενημερώνει πως: «Με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, συζητήσαμε τηλεφωνικώς για τις τελευταίες εξελίξεις στον Κόλπο. Επίσης, ενημέρωσα τον ομόλογό μου για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο, όσο και επί του πεδίου, καθώς και για τις επισκέψεις μου σε Δ. Βαλκάνια».

Λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν εισέλθει στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, έκανε γνωστό πως θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την τουρκική προκλητικότητα και τις επιπτώσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Είμαστε μια χώρα που έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και έχουμε επενδύσει στην αποτρεπτική μας δυνατότητα έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.