Η κυβέρνηση θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της διαβούλευσης των κοινωνικών
εταίρων, ενώ επιθυμία της είναι να υπάρξει συναίνεση, τόνισε ο Γ.
Παπανδρέου στη διάρκεια σύσκεψης χθες το απόγευμα
στη Βουλή που συγκλήθηκε μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αντικείμενο εργασιακά και ασφαλιστικό.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν  ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ο υφυπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, η σύσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε και στο πλαίσιο της απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για ευρύτατο διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εφ΄όλης της ύλης ανασκόπηση της κατάστασης στο εργασιακό και Ασφαλιστικό, αλλά και αξιολόγηση διαφόρων προτάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έθεσε τα θέματα της 13ης και 14ης σύνταξης και του 13ου και 14ου μισθού, των βαρέων και ανθυγιεινών, των γυναικών και της διαιτησίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός άκουσε τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις και ανέφερε ότι η συζήτηση θα προχωρήσει περαιτέρω με τους υπουργούς.

Η διαιτησία είναι το μεγάλο ζήτημα που προτάσσει η ΓΣΕΕ έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει δυνατότητα προσφυγής και του ενός εκ των συνομιλούντων κοινωνικών φορέων εάν δεν καλυφθεί από την μεσολάβηση, ενώ σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως δεν ισχύουν όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες για πάγωμα μισθών με νομοθετική ρύθμιση.