Στις 12:00 ξεκινά η ψηφοφορία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή της συλλογικής ηγεσίας του κόμματος, δηλαδή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής.

Επί της ουσίας το σώμα των Συνέδρων θα κληθεί να εγκρίνει είτε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για ανάδειξη του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση, δηλαδή τα μέλη, είτε την αντιπρόταση που κατέθεσε τελικώς το απόγευμα της Παρασκευής η τάση της «Ομπρέλας» που θέλει η εκλογή της συλλογικής ηγεσίας να γίνει όπως γινόταν, δηλαδή με βάση όσα προβλέπει το ισχύον Καταστατικό από το Συνέδριο.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 19:00.

Υπενθυμίζεται ότι επί της διαδικασίας υπήρξαν κάποιες ενστάσεις, αφού ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκ μέρους της «Ομπρέλας» είπε ότι πρέπει να στηθούν δύο διαφορετικές κάλπες για το θέμα του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής. Όμως αμέσως μετά πήρε το λόγο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος είπε ότι «δεν έχουμε να κάνουμε με μία εκλογική λογιστική, καθώς η πρόταση του Προέδρου είναι ενιαία και έχει ενιαίο σκεπτικό».