Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης μίλησε στο OT Forum και σημείωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αντίκτυπο στην οικονομία, με αποτέλεσμα να κοστίσει το λιγότερο μία μονάδα ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το 2021, η απειλή του πολέμου στην Ουκρανία, είχε ως αποτέλεσμα ο δείκτης ανάπτυξης να μειωθεί κατά 0,3 της μονάδες, δηλαδή θα μπορούσε το τελικό αποτέλεσμα να είναι στο 8,6-8,7%, έναντι 8,3% που διαμορφώθηκε τελικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μάξιμουμ της οικονομικής ζημιάς της εισβολής δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια, γιατί δεν είναι γνωστό πότε θα τελειώσουν οι εχθροπραξίες. Εκτίμησε επίσης ότι οι συζητήσεις για τις οικονομικές σχέσεις Δύσης- Ρωσίας, θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην αύξηση της αβεβαιότητας στην οικονομία που φέρνει το εύθραυστο περιβάλλον, λόγω του πολέμου. Τόνισε λοιπόν, πως είναι άγνωστο το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στον τουρισμό, ενώ δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και το επενδυτικό κλίμα, κάτι όμως που -όπως είπε- για την ώρα δεν έχει φανεί.