«Μια εβδομάδα μετά τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, επιβάλλεται η ταχεία εξιχνίαση του εγκλήματος και σύλληψη όλων των δραστών», τονίζουν σε κοινή δήλωση τους ο αρμόδιος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, και ο τομεάρχης του κόμματος επί της ίδιας ατζέντας, Μαρίνος Σκανδάμης, Ζητούν, παράλληλα, να μη περιοριστούν οι παρεμβάσεις της πολιτείας στις μέχρι στιγμής πρωτοβουλίες, οι οποίες χαρακτηρίζονται «αναντίστοιχες της πραγματικότητας».

Ειδικότερα, χαρακτηρίζουν «ενθαρρυντική εξέλιξη» την «έκδοση 10 ενταλμάτων σύλληψης» και τη «σύλληψη 8 νέων υπόπτων από την Ελληνική Αστυνομία», σημειώνοντας, επίσης, πως «η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη οφείλουν να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να εκδοθεί στην Ελλάδα ο ύποπτος που φέρεται πως διέφυγε στην Αλβανία αλλά και να συλληφθούν όλοι όσοι θεωρούνται ύποπτοι». Ωστόσο, η Πολιτεία «δεν μπορεί να σταματήσει εκεί».

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η στυγερή δολοφονία, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει επισημάνει πως η οπαδική βία έχει εξελιχθεί σε μορφή οργανωμένου εγκλήματος με σταθερή δομή, διάρκεια στο χρόνο και στόχο την τέλεση κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωποκτονιών», υπογραμμίζεται. «Ο κάθε πολίτης, φίλαθλος ή μη, κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του ή να πέσει θύμα της δράσης των εγκληματικών αυτών κυκλωμάτων», αναφέρουν ακόμη οι κ.κ. Καμίνης και Σκανδάμης.

Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνουν πως από την Χαρ. Τρικούπη έχουν «καλέσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναβαθμίσει τον σχεδιασμό του προς αυτή την κατεύθυνση» μιας και που «δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με κάποιους “βίαιους χούλιγκαν” αλλά με ένα σύστημα σκληρών ποινικών κακοποιών που στρατολογούν νεαρά μέλη, κατευθύνουν και δολοφονούν».

Το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης

Το φαινόμενο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αμιγώς «αθλητικό»

«Δυστυχώς, στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης και του Υφυπουργού Αθλητισμού, η κυβερνητική παρέμβαση εμφανίστηκε σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτή την πραγματικότητα. Υποβαθμίζει τη δολοφονία σε άλλο ένα περιστατικό οπαδικής βίας.

Αντιμετωπίζει δηλαδή η κυβέρνηση το ζήτημα ως αμιγώς “αθλητικό” με ποινικές προεκτάσεις», παρότι η εκτίμηση του ΚΙΝΑΛ επιβεβαιώνεται, όπως λένε, από την «εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών της χώρας, που εκδόθηκε την Παρασκευή και θέτει το ζήτημα στη σωστή του διάσταση».

Καταλήγοντας στη δήλωσή τους, τα δύο στελέχη του Κινήματος επαναλαμβάνουν πως αντιμετωπίζουμε, πρωτίστως, το «οργανωμένο έγκλημα που έχει παρεισφρήσει και στον χώρο του αθλητισμού» και με «την τραγική αφορμή της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού» καλούν την πολιτεία «να επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στις εγκληματικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν τον “οπαδικό” μανδύα για να διευρύνουν τη δραστηριότητά τους».