«Εγώ δεν έκανα καμιά κατάληψη της έδρας του κοινοβουλίου. Ο προεδρεύων κ. Αθανασίου έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών χθες και μόνο από την τοποθέτηση την δική σας κύριε Πρόεδρε της Βουλής και την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αποδοκιμάζετε τελικά αυτή την πρακτική, η οποία σταμάτησε τη διαδικασία χθες. Εγώ περίμενα να έρθετε να μου βάλετε μομφή. Δεν έκανα καμιά κατάληψη, μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης, μιλώντας αυτή την ώρα στη Βουλή και αναφερόμενος στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο.

Όπως είπε, «ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης στη συζήτηση κατά την πρόταση μομφής, αφιέρωσε την ομιλία του στη Novartis και με ένα πολύ έντονο ύφος, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να του ζητήσουν συγγνώμη γιατί αρχειοθετήθηκε η δίωξή του σε σχέση με την υπόθεση αυτή. Δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ συγνώμη κύριε Γεωργιάδη. Το 2012 η συγκεκριμένη εταιρεία από την δαπάνη του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία, πήρε 157 εκατομμύρια ευρώ. Υπήρξε προνομιακή μεταχείριση προς την Novartis που έγινε μέσα από υπουργικές αποφάσεις».

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται και σήμερα η αντιπαράθεση στη Βουλή, στον απόηχο της χθεσινής σύγκρουσης του Παύλου Πολάκη με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου. Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, μίλησε για ακτιβιστική πράξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και χαρακτήρισε αποκρουστική, τη χθεσινή εικόνα στο Κοινοβούλιο. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, μίλησε για κοινοβουλευτικό κατήφορο της πλειοψηφίας και χαρακτήρισε πραξικοπηματική, τη συμπεριφορά του κ. Αθανασίου.

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μας γυρίσει σε ένα παρελθόν ανωμαλίας και έντασης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μας γυρίσει σε ένα παρελθόν ανωμαλίας και έντασης, σε ένα παρελθόν διχασμού» τόνισε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. Και πρόσθεσε: «Είναι συνειδητή η επιλογή του να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Προφανώς και δεν θα ακολουθήσουμε το ίδιο ύφος. Η κυβέρνηση και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα μείνουν προσηλωμένοι στην δουλειά τους. Η Ελλάδα αλλάζει και προσελκύει επενδύσεις. Θα ψηφίσει σε λίγο ένα νόμο (σ.σ. τον αναπτυξιακό) που θα δώσει ευκαιρίες σε περισσότερες εταιρείες θα επενδύσουν. Αυτή την Ελλάδα οικοδομούμε. Όποιος δεν ξέρει τι να κάνει σε αυτή τη χώρα, κάνει καλά αυτό που ξέρει: Λασπολόγεί, διχάζει, πολώνει».