Ότι έχει πρόθεση να δυναμιτίσει το κλίμα κατηγόρησε πριν από λίγη ώρα ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση που πήρε το λόγο προκειμένου να υπερασπιστεί τη χθεσινή στάση του Παύλου Πολάκη στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας, «Με το ζόρι να προκαλέσετε κόλαση, δεν προκαλείται. Η κόλαση δεν θα έρθει, ούτε με σκληρές αναφορές του παρελθόντος, οι φράσεις αυτές δεν έχουν εφαρμογές. Σήμερα το Κοινοβούλιο διοικείται δημοκρατικά και ελεύθερα. Δεν θα μετατρέψουμε την εικόνα της Βουλής και της χώρας σε μια δήθεν τριτοκοσμική ή προσομοίωσης για κάτι που δεν ισχύει για δεκαετίες. Με το ζόρι κόλαση δεν θα γίνει ούτε η Βουλή, ούτε η χώρα».

Και συνέχισε: «Κύριε Ραγκούση δεν με καταλάβατε. Υπάρχει η αφαίρεση του λόγου, ένα ζήτημα αυτό, και υπάρχει και το ζήτημα της κατάληψης του βήματος. Και θέλω να ρωτήσω τον κ. Πολάκη: Ποιος σας είπε ότι η κατάληψη του βήματος της Βουλής δεν συνιστά τρομοκρατία, προσβολή της βαθιάς έννοιας του κοινοβουλευτισμού; Για φανταστείτε να λέγαμε κι εμείς τα ίδια, ιδίως από όσους έχουν πλούσιο λεξιλόγιο από τη φαρέτρα των επιθετικών προσδιορισμών. Το μικρόφωνο έκλεισε χθες με απόφαση του προεδρείου. Η άμυνα δεν είναι η κατάληψη του βήματος, προβλέπεται άμυνα δημοκρατική και όχι άμυνα τρομοκρατική».

Και κατέληξε πριν να δώσει τον λόγο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση: «Το πολύ πολύ, να βραχνιάσετε φωνάζοντας. Κόλαση τη Βουλή όμως, δεν θα την κάνετε».