«Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι σέβεται απόλυτα τους θεσμούς, την κοινοβουλευτική διαδικασία και το έχει αποδείξει στην πράξη. Η χθεσινή εικόνα του Κοινοβουλίου ήταν απλώς κάτι αποκαρδιωτικό, όχι αποκρουστικό, όχι. Ήταν απαράδεκτο. Ήταν κάτι που μας προσβάλει όλους. Οι πολίτες νιώθουν αποτροπιασμό για την κοινοβουλευτική λειτουργία» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης σχολιάζοντας το επεισόδιο που προκλήθηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα της Ολομέλειας με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη.

Όπως είπε, «πολλές φορές νιώθουμε ότι αδικούμαστε, αλλά υπάρχουν όπλα να αντιδράσουν οι βουλευτές βάσει του κανονισμού. Η κατάληψη της Βουλής κ. Πολάκη ξεφεύγει από τα ήθη του κοινοβουλευτισμού. Πρέπει να καταδικαστεί. Ακόμα και αν κάποιος πιστεύει ότι αδικείται υπάρχει πλαίσιο που μπορεί να αντιδράσει αυτός που θεωρεί ότι αδικείται. Αυτό που συνέβη χθες μας πρόσβαλε όλους. Η εικόνα ήταν αποκρουστική. Τέτοιες εικόνες να μην επαναληφθούν ποτέ».

Και κατέληξε: «Η ΝΔ σέβεται τους θεσμούς. Το θεσμό της Δικαιοσύνης η ΝΔ τον έχει πολύ ψηλά. Ο Αναπτυξιακός Νόμος δεν έχει καμία σχέση με τη Novartis. Είναι λάθος η συμπεριφορά προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Να μην επαναληφθούν τέτοια γεγονότα, απαράδεκτα, μας προσβάλουν όλους. Να πάρουμε όλοι ένα μάθημα. Τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες».