Για δεύτερη ημέρα συζητείται στη Βουλή η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Υπουργοί και βουλευτές όλων των κομμάτων θα συνεχίσουν τις τοποθετήσεις του, με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο, κάτι που φαίνεται κι από το γεγονός ότι η πρώτη ημέρα της συζήτησης ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (3:30), ενώ συνολικά έχουν εγγραφεί ως ομιλητές 220 βουλευτές.

Για μία πολιτική κίνηση πανικού και απελπισίας, χωρίς καμία προστιθέμενη αξία και πολιτικό περιεχόμενο, έκαναν λόγο οι ομιλητές από τη ΝΔ, προσθέτοντας ότι έχει σχέση με την αμφισβήτηση του κ. Τσίπρα στο εσωτερικό του κόμματός του και την υπαρξιακή αγωνία του να μην γίνει τρίτο κόμμα. Παράλληλα, υπεραμύνθηκαν της κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα μέτωπα, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για καταστροφολογία, ψευδολογία και θεσμική ανευθυνότητα.

«Η χώρα έχει ανάγκη από νέα προοδευτική διακυβέρνηση με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα», αντέτεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, και μίλησε για επιτελικό χάος και συνολική στρατηγική αποτυχία της κυβέρνησης. Ζήτησε ακόμη να κατατεθούν στην Βουλή τα πρακτικά της συντονιστικής σύσκεψης που έγινε την Κυριακή πριν τη χιονόπτωση.

Σκληρή κριτική άσκησαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ με την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία.

Δείτε live τις τοποθετήσεις στη Βουλή: