Στα καλύτερα κολέγια του Λονδίνου φοίτησε ο πολιτικός και οικονομολόγος που ανέλαβε το συντονισμό της ομάδας διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ο λόγος φυσικά για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που μετά την ανακοίνωση για τις αλλαγές στην ομάδα διαπραγμάτευσης, βρέθηκε στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γεννήθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το 1960 και σε ηλικία 5 ετών πήγε στο Λονδίνο, ενώ επέστρεψε στην Ελλάδα το 1993, σε ηλικία 33 ετών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σπούδασε στα καλύτερα κολέγια του Λονδίνου και ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα ως καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο ΚΕΝΤ και στο Οικονομικό Παν. Αθηνών.

Μάλιστα, στα φοιτητικά του χρόνια στο Λονδίνο, γνώρισε το σημερινό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, όπως μετέδωσε ο Alpha.

Ο κ. Τσακαλώτος κατάγεται από ιστορική οικογένεια της Πρέβεζας. Αδελφός του παππού του ήταν ο στρατηγός Θρασύβουλος Τσακαλώτος, ο οποίος πολέμησε κατά των Γερμανών σε Ελλάδα και Ρίμινι και κατά του ΕΛΑΣ στον εμφύλιο, ενώ διετέλεσε πρέσβης στη Γιουκοσλαβία.

Δείτε το βίντεο…