Αποστάσεις ασφαλείας από την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τα αποθεματικά των ΟΤΑ σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κράτησε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, σημειώνοντας ότι «δεν είναι καλό να φέρνεις ΠΝΠ έστω και για έκτακτα μέτρα».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Στρατούλης εξήγησε ωστόσο ότι η συγκεκριμένη ΠΝΠ δεν αφορά σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, υποστηρίζοντας ότι «δεν πρόκειται για πολύ δραματική απόφαση».

Μάλιστα, ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για πράξη πατριωτισμού, υπογραμμίζοντας ότι «η ΠΝΠ πρέπει να γίνεται με φειδώ και χωρίς να θίγει δικαιώματα του λαού και μπροστά στη μάχη που δίνουμε για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια ενώ αυτοί θέλουν η χώρα να χρεοκοπήσει και να υπογράψει νέο μνημόνιο υπάρχουν πράξεις πατριωτισμού που πρέπει να τις βλέπεις».

Ερωτηθείς για τα σενάρια πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης απέκλεισε το ενδεχόμενο σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή».

Αναφερόμενος τέλος στις διαπραγματεύσεις και της αιτιάσεις των ευρωπαίων εταίρων για το ασφαλιστικό, ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι υπάρχουν πιέσεις για τη μείωση του ΕΚΑΣ όσο και τον αριθμό των δικαιούχων, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να γίνει κάτι από τα δύο.