Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, προκαλεί η πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής να φτιάξει – για την ώρα δύο-  σποτάκια για το χρέος με το σύνθημα «Έλεγξέ το – διάγραψέ το», ενώ στο ένα πρωταγωνιστεί η ίδια.

Μόλις λίγα 24ωρα πριν ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, από την έδρα του ΔΝΤ είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα θα εξυπηρετήσει το χρέος της στο διηνεκές. Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το Σάββατο στην Επιτροπή Αλήθειας είχε διαφοροποιηθεί από τις απόψεις της κ. Κωνσταντοπούλου η οποία είχε πει: «Το χρέος δεν είναι αδιαμφισβήτητο όσο δεν έχει ελεγχθεί και δεν έχει αναλυθεί λογιστικά, παραμένει ερώτημα ποιο τμήμα του είναι τυχόν νόμιμο».

Τότε η κ. Κωνσταντοπούλου δεν είχε αφήσει αναπάντητη την πρόκληση του κ. Βαρουφάκη λέγοντας: «Έχει πάντα ενδιαφέρον να ακούς οικονομολόγους να μιλούν νομικά. Ακόμη και το τυχόν νομιμοφανές χρέος δεν είναι πάντως ηθικό».

Η απόφαση της Προέδρου της Βουλής να βγάλει δύο σποτάκια προκαλεί αντιδράσεις και πολιτικοί παράγοντες,  θεωρούν ότι η κ. Κωνσταντοπούλου έχει προσωπική ατζέντα.

Ερωτηθείσα σχετικά με το σποτ με σύνθημα Έλεγξέ το – διάγραψέ το και τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους δανειστές εις το διηνεκές, απάντησε ότι είναι σαφές πως η επιτροπή έχει ως στόχο τον έλεγχο του χρέους και τη διεκδίκηση της διαγραφής του.

Έκανε ακόμη λόγο για λυσσαλέα προσπάθεια να αναδειχθεί μια αντίφαση μεταξύ κυβέρνησης και Βουλής, ενώ όπως υποστήριξε υπάρχει σύμπλεση και σύμπνοια και αυτό αναδείχθηκε από την παρουσία Παυλόπουλου, Τσίπρα, Κωνσταντοπούλου στην επιτροπή.

Με μια σκληρή ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να βάλει «στη θέση της» την πρόεδρο της Βουλής, ενώ τονίζει ότι «η Βουλή δεν είναι προπαγανδιστικός μηχανισμός ούτε ντουντούκα κομματικής προπαγάνδας».

«Η άθλια κομματική διαφήμιση της κυρίας Κωνσταντοπούλου προσβάλλει ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Η πρόεδρος της Βουλής σε ρόλο τρεϊλερατζή» γράφει σε μια επίσης πολύ σκληρή ανακοίνωση το Ποτάμι, που σχολιάζει: «Κάθε μέρα και μια δυσάρεστη έκπληξη επιφυλάσσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα. Τελευταίο της χόμπι από ό,τι φαίνεται είναι η κατασκευή διαφημιστικών τρέιλερ με τις απόψεις της.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως η πρόεδρος της Βουλής έχει μετατρέψει τη Βουλή «σε εργαλείο προώθησης της προσωπικής της ατζέντας και το τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής σε προσωπικό προπαγανδιστικό μηχανισμό».

Μάλιστα σημειώνεται πως χρησιμοποιεί τα χρήματα της Βουλής ώστε να κάνει παραγωγές διαφημιστικών ταινιών.

Τέλος προτείνει περιπαιχτικά στη κ Κωνσταντοπούλου να: «αναλάβει και τη διοίκηση της νέας κομματικής ΕΡΤ».

Σάλο προκαλούν και οι δηλώσεις που έκανε τη Μεγάλη Τρίτη η κ. Κωνσταντοπούλου επιτιθέμενη στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν πήγαν στη συνέντευξη τύπου που έδωσε και κάλυψαν τη συνέντευξη όχι δια ζώσης αλλά από τα γραφεία τους, μέσω κλειστού κυκλώματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η κα Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμές εναντίον τους και εμμέσως πλην σαφώς τους έκανε υποδείξεις για τον τρόπο που θα πρέπει να μεταδίδουν τις δραστηριότητες της Προέδρου της Βουλής.

Παράλληλα, η κα Κωνσταντοπούλου έδειξε  την ενόχλησή της για την κριτική που της ασκήθηκε για το γεγονός ότι η Βουλή ξόδεψε 15.800 ευρώ για την μετάβαση στην Ελλάδα, τη διαμονή και τη σίτιση περίπου 15 προσκεκλημένων της, που θα λάβουν μέρος στις εργασίες της Επιτροπής.

Τα δύο σποτ

Το πρώτο βίντεο διάρκειας 44 δευτερολέπτων ξεκινά με πλάνα από τους δρόμους της Αθήνας και τις φράσεις «Βαρέθηκα να ακούω νευρικούς, στενόμυαλους, υποκριτές. Θέλω μόνο την αλήθεια. Πες μου μόνο την αλήθεια».

Το τρέιλερ «κλείνει» με δύο φράσεις σε λευκό φόντο: Έλεγξε το, Διάγραψέ το.



Στο δεύτερο βίντεο πρωταγωνίστριες είναι η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου και η Σοφία Σακοράφα.