Στην Κύπρο όπου πραγματοποιείται η πρώτη τριμερής συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Άμυνας Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας βρίσκεται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Έχουμε κοινό όραμα και επιδίωξη τη δημιουργία περιβάλλοντος και συνθηκών σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρα μας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για κοινό στόχο μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας ως προς την υλοποίηση μιας μακροπρόθεσμης, συνεκτικής και ουσιαστικής στρατηγικής συνεργασίας, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των αρχών της καλής γειτονίας με όλες τις χώρες της περιοχής.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά να βρίσκομαι σήμερα στη Λευκωσία, μαζί με τους εκλεκτούς, φίλους και συναδέλφους μου, της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Χαράλαμπο Πετρίδη και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, πτέραρχο Γιουσέφ Αλ Νάιτι, για την πρώτη Τριμερή μας Συνάντηση» είπε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε: «Οι ισχυροί δεσμοί των τριών χωρών μας εδράζονται σε κοινές αρχές και αξίες. Έχουμε κοινό όραμα και επιδίωξη τη δημιουργία περιβάλλοντος και συνθηκών σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Νίκος Παναγιωτόπουλος

«Κοινός στόχος η υλοποίηση μιας μακροπρόθεσμης, συνεκτικής και ουσιαστικής στρατηγικής συνεργασίας»

«Είναι κοινός μας στόχος η υλοποίηση μιας μακροπρόθεσμης, συνεκτικής και ουσιαστικής στρατηγικής συνεργασίας, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των αρχών της καλής γειτονίας με όλες τις χώρες της περιοχής. Σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, καθώς και την πρόοδο της συνεργασίας μας στον αμυντικό τομέα» υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας.

«Με την τριμερή μας συνεργασία θα επιδιώξουμε την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεών μας και την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων και συγκριτικών πλεονεκτημάτων των χωρών μας, σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα μέσα από κοινές ευκαιρίες εκπαίδευσης, αλλά και μέσω διακλαδικών ασκήσεων» διευκρίνισε και πρόσθεσε: «Με τους εκλεκτούς συναδέλφους, επίσης, συζητήσαμε για τις σοβαρές απειλές και προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή μας και υπογραμμίσαμε την κοινή μας δέσμευση και αποφασιστικότητα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους».

«Κατά τις συνομιλίες μας τονίσαμε την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών της περιοχής, καθώς και του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, που αποτελούν θεμελιώδεις προϋποθέσεις της περιφερειακής σταθερότητας και ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με την τριμερή μας συνεργασία, αποστέλλουμε ισχυρό μήνυμα της στενής μας συνεργασίας και αλληλεγγύης, με γνώμονα την ευημερία και ειρήνη στην περιοχή μας» είπε.

«Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και αγαπητό φίλο κ. Χαράλαμπο Πετρίδη για τη θερμή υποδοχή και την εγκάρδια φιλοξενία -όπως πάντα, και να τονίσω ότι προσβλέπουμε στην επόμενη Τριμερή μας Συνάντηση το 2022, η οποία θα αποτελέσει ένα νέο ορόσημο στη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδος, της Κύπρου και της Ιορδανίας» υπογράμμισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

(φωτογραφίες αρχείου)