Μετά τη συνεδρίαση της κομματικής επιτροπής υπό την προεδρεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ αναφέρθηκε με πολύ σκληρή γλώσσα στα ελληνοτουρκικά, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει ψευδείς και προκλητικές δηλώσεις, συναντιέται με διάφορους ηγέτες και το μόνο που κάνει είναι να καταγγέλλει την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά ενώ στον ίδιο προκλητικό τόνο μίλησε και για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. «Η μόνη ενασχόληση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών είναι να λέει ψέματα σχετικά με την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη στον ΣΚΑΪ.

Εξαπέλυσε απειλές για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών λέγοντας «παρά τις προειδοποιήσεις μας, συνεχίζουν να εξοπλίζουν τα νησιά κι όταν έρθει η ώρα θα υπάρξουν και πραγματικές συνέπειες».

Επίσης, ιδιαίτερη φαίνεται να είναι για άλλη μια φορά η ενόχληση της τούρκικης πλευράς για τις συμφωνίες που έχει συνάψει η Αθήνα με Γαλλία και ΗΠΑ: «Δίνει βάσεις σε οποιαδήποτε χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσελικ. «Είναι η χώρα που σουβλίζει τα φουσκωτά των προσφύγων και τους οδηγεί σε θάνατο» συμπλήρωσε.

Τέλος ούτε η Γαλλία γλίτωσε από την προκλητική ρητορική της Τουρκίας: «Ο κ. Μακρόν ζήτησε την απόσυρση των δυνάμεων της Τουρκίας και της Ρωσίας από τη Λιβύη» , είπε ο Τσελίκ χαρακτηρίζοντας την δήλωση αυτή ως σκανδαλώδης. «Ήτανε λάθος η πρόσκληση Ελλάδας-Κύπρου στη διάσκεψη για τη Λιβύη» κατέληξε.