Τη διαβεβαίωση πως «η χώρα μας τιμά τη Συμφωνία των Πρεσπών, αρκεί αυτή να τηρείται και από τα δύο μέρη» έδωσε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Μπούμπα.

Όπως τόνισε το μέλος της κυβέρνησης, «πρέπει να συμβιώσουμε με την Συμφωνία των Πρεσπών. Έχουμε εκφράσει τις διαφωνίες μας αλλά πρέπει να συνυπάρξουμε μαζί της. Πρέπει να τηρήσουμε την Συμφωνία απαιτώντας και από τους άλλους να την τηρήσουν. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η πολιτική μας τιμά την υπογραφή μας με την προϋπόθεση ότι και οι άλλοι τιμούν την υπογραφή τους»,.

Παράλληλα o Κώστας Φραγκογιάννης σημείωσε πως ανησυχεί για το γεγονός ότι έχουν μαζευτεί «μαύρα σύννεφα» πάνω από τα δυτικά Βαλκάνια. «Τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όσο και εγώ, έχουμε πάει στην Αλβανία, στο Κόσοβο κ.α. και διατηρούμε στενές σχέσεις με όλες τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων που περνούν ιδιαίτερες στιγμές. Πρέπει κανείς να ξεκαθαρίζει τις μάχες που δίνει και εκείνες που δεν δίνει» είπε χαρακτηριστικά.