Την σύσταση ενιαίας εξεταστικής επιτροπής πρότεινε ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής κατά τη δευτερολογία του ζητώντας από την αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα η συζήτηση να μην είναι ιδεολογικά φορτισμένη αλλά να συμφωνήσουν τα κόμματα σε μία ουδέτερη διατύπωση, χωρίς να μένει κανένα υπονοούμενο.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε η χρηματοδότηση στα κανάλια να διερευνηθεί από το 2015 έως σήμερα και επισήμανε:

«Εκεί θα τα ψάξουμε όλα. Γιατί εξ όσων γνωρίζω στη χώρα έχουν γίνει εκατοντάδες δημοσκοπήσεις τουλάχιστον από το 2016 που εκλέχθηκα πρόεδρος της ΝΔ. Δεν νομίζω ότι θα έχετε διαφωνία για σύσταση μίας εξεταστικής επιτροπής χωρίς να υπάρχουν αιχμές, είτε για το ένα, είτε για το άλλο κόμμα και αυτό θα είναι μία κατάκτηση για το κοινοβουλευτικό μας σύστημα». Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφέρει χαρακτηριστικά: «H κυβέρνηση στο ξέσπασμα της πανδημίας βρήκε την ευκαιρία ώστε να προωθήσει αφειδώς πρωτοφανούς ύψους χρηματοδότηση προς τα ΜΜΕ –περί τα 42 εκατ. ευρώ–και μάλιστα “fast track”, με πλήρως αδιαφανείς διαδικασίες».

Από την Κουμουνδούρου αναφέρονται στη «Λίστα Πέτσα Νο 1 και Νο 2» στην αποτυχημένη, όπως υποστηρίζουν, καμπάνια του υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό, καθώς και στη χρηματοδότηση της Enterprise Greece.