«Δεν μπορούν να τιμωρηθούν οι Έλληνες λόγω των προεκλογικών εκστρατειών άλλων χωρών»

Ντ΄Αλέμα: Η Ιταλία πρέπει να βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα να πετύχει μια λογική λύση


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:03
19/02/2015
«Δεν μπορούν να τιμωρηθούν οι Έλληνες λόγω των προεκλογικών εκστρατειών άλλων χωρών»
loading

Στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ΄Αλέμα κατά τη διάρκεια συμμετοχής του στην εκπομπή πολιτικής εμβάθυνσης «Otto e mezzo» του τηλεοπτικού καναλιού La 7.

Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Λίλι Γκρούμπερ σχετικά με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη και τη στάση της κυβέρνησης Ρέντσι, ο Ντ΄Αλέμα τόνισε: «Η Ιταλία πρέπει να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να βρεθεί μια λογική λύση και συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Έλληνες δεν λένε ότι δεν θέλουν να πληρώσουν το χρέος τους, ζητούν ένα δάνειο-γέφυρα. Ζητούν, δηλαδή, περισσότερο χρόνο. Η Ιταλία πρέπει να βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα να πετύχει μια λογική λύση και να απομακρύνει την εχθρότητα των Γερμανών. Δεν μπορούν να τιμωρηθούν οι Έλληνες λόγω των προεκλογικών εκστρατειών άλλων χωρών».

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου της Κοριέρε Ντέλα Σέρα Μάσσιμο Φράνκο, ότι «Ισπανία και Πορτογαλία αντιτίθενται σε περαιτέρω παραχωρήσεις προς την Ελλάδα» το ιστορικό στέλεχος της ιταλικής κεντροαριστεράς απάντησε: «Η κατάσταση της Ελλάδας είναι ιδιαίτερη. Όχι μόνον μειώθηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί, αλλά το αποτέλεσμα της "θεραπείας" αυτής που επελέγη ήταν μια τρομακτική αύξηση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Θεωρώ ότι οι λανθασμένες αυτές θεραπείες δεν πρέπει να εφαρμοσθούν, πλέον, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ισπανία, ούτε στην Πορτογαλία. Πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη, διότι χωρίς ανάπτυξη, είναι σαφές ότι δεν μπορούν να πληρωθούν ούτε τα χρέη».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει