Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να έχουμε από δω και πέρα έναντι της Τουρκίας καθώς η γειτονική χώρα έχει αλλάξει στάση σε σειρά διμερών ζητημάτων τόνισε μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης επικύρωσης της ελληνογαλλικής συμφωνίας στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. 

Όπως είπε, η Τουρκία πλέον ισχυρίζεται πως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου συνιστά όρο της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.

«Για να το πω απλά, αν δεν είναι αποστρατικοποιημένα τα νησιά δεν είναι ελληνικά μας. λέει. Και διαμαρτυρήθηκε η Άγκυρα όταν Έλληνας υπουργός (σ.σ. εννοεί τον κ. Χαρδαλιά) έβγαλε φωτογραφία  στα νησιά πριν λίγες μέρες».

Και συνέχισε: «Όταν έχουμε αυτή την Τουρκία απέναντί μας, δεν υπάρχει η πολυτέλεια η χώρα να μη συμφωνήσει με πυρηνική υπερδύναμη και να υπογράψει τη συμφωνία. Δεν υπάρχει περιθώριο εθνικής ευθύνης που να οδηγεί στην καταψήφιση! Είναι εθνική ανάγκη να την υπερψηφίσετε».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.