Σε εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Παιανίας για τα 47 χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας παραβρέθηκε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρουσία πολλών υπουργών, βουλευτών, γραμματέων και στελεχών του κόμματος, καθώς επίσης καθώς και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ και στελεχών της νεολαίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ιστορία, το παρόν και το μέλλον του κόμματος.

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμβολή της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε όλες τις μεγάλες ιστορικές επιλογές της χώρας. Μίλησε για την παράταξη που εκπροσωπεί διαχρονικά τα λαϊκά στρώματα, βάζοντας σταθερά το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Επιπλέον, στάθηκε ιδιαίτερα στο επικείμενο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πρωτοπορεί διαχρονικά στις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, καλώντας όλα τα μέλη να συμμετάσχουν ενεργά στις διαδικασίες ανάδειξης των οργάνων του κόμματος.

«Θα επιστρέψω στην μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο κ. Τσίπρας»

Αναφερόμενος στην ιστορία της παράταξης ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία, κοντά μισό αιώνα τώρα, «είναι ένα κόμμα λαϊκό» που βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες των πολιτών. «Θα επιστρέψω στην μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο κ. Τσίπρας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πολλές φορές ότι η ανάπτυξη θα ωφελήσει τα μεσαία και πιο αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Αυστηρό μήνυμα στη Τουρκία

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Παιανία, ενώ κάλεσε τη βάση του κόμματος για μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην τοπική οργάνωση Παιανίας-Γλυκών Νερών, ανήμερα της επετείου των 47 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ.

Ο ίδιος έστειλε ισχυρό μήνυμα σε όσους αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενώ αναφερόμενος στην ελληνογαλλική συμφωνία, επισήμανε ότι δεν πρέπει να γίνει πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

«Η Ελλάδα ενισχύει, συνολικά, το γεωπολιτικό της στίγμα. Με νέες συμμαχίες, με ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, έτσι ώστε η Ελλάδα να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής σε όσους μπορεί να σκέφτονται να αμφισβητήσουν την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Έχουμε την ευκαιρία, σε τρεις μέρες, την πέμπτη να συζητήσουμε στη Βουλή και να κυρώσουμε μία Συμφωνία, πιστεύω, ιστορικής σημασίας για τη χώρα μας: Την αμυντική συνεργασία που είχα την ευκαιρία να υπογράψω -με τον πρόεδρο Μακρόν στο Παρίσι- την προηγούμενη εβδομάδα. Και ελπίζω και εύχομαι αυτή η συμφωνία να μην είναι πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά να είναι μία ευκαιρία μιας μεγάλης εθνικής συνάντησης και ενότητας, διότι αυτή η συμφωνία δεν είναι μία επιτυχία της Κυβέρνησης, είναι μία επιτυχία της πατρίδας μας. Είναι μία Συμφωνία η οποία θα δεσμεύει τα δύο μέρη και αφού φύγει αυτή κυβέρνηση. Είναι μία Συμφωνία η οποία συνοδεύεται από την αγορά τριών υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών -σε πολύ ελκυστική τιμή- μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, θέλω να γνωρίζετε, ότι για την επιλογή αυτή ακολουθήσαμε τις εισηγήσεις και τις προτάσεις της Στρατιωτικής ηγεσίας. Αγοράσαμε τα καλύτερα πλοία στην καλύτερη δυνατή τιμή, με το γρηγορότερο χρόνο παράδοσης» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.