«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι» λέει ο θυμόσοφος λαός και σε αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία κινείται το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Aydinlik που αναφέρει σε πρωτοσέλιδό της πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους δέκα μήνες 1.989 παραβιάσεις του αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος των νησιών με θαλάσσια και εναέρια μέσα.

Παρουσιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας που κατηγορεί την Ελλάδα για «παράνομη, προκλητική και επιθετική στάση» στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, επαναφέροντας θέμα «αποστρατικοποίησης» των νησιών μας και κάνοντας λόγο για υποτιθέμενη παραβίαση τουρκικής υφαλοκρηπίδας… ανοιχτά της Κρήτης, κάνει παράλληλα λόγο για «αυξημένες εξοπλιστικές κινήσεις που καταγράφονται τον τελευταίο καιρό», εννοώντας προφανώς την υπογραφή του συμφώνου αμυντικής συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Γαλλίας, και στην απόκτηση τουλάχιστον τριών υπερσύγχρονων φρεγατών τύπου [email protected] από το Πολεμικό Ναυτικό.

Τουρκική εφημερίδα

Παράλληλα στην εφημερίδα γίνεται εκτενής αναφορά στην πρόσφατη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 21», περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων χάρτες με τα σημεία που πραγματοποιήθηκαν βολές και τις περιοχές που δεσμεύτηκαν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.