Για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, που άνοιξαν σήμερα, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, μίλησε η υφυπουργός Πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Καθώς πολλοί είναι οι γονείς που προβληματίζονται για τα νέα δεδομένα της πανδημίας, η κυρία Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί «θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους «με τα ίδια πρωτόκολλα που έκλεισε η προηγούμενη χρονιά. Ξέρουμε ότι 1 στα 5 κρούσματα είναι παιδιά, οπότε είμαστε πολύ προσεκτικοί». «Υποχρεωτικό τεστ των εργαζομένων κάθε εβδομάδα στους ανεμβολίαστους. Ξεκινάμε με ένα τεστ και έχουμε ήδη καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή το αίτημά μας να δούμε αν τα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία θα αλλάξουν τις συνθήκες λειτουργίας» είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο Mega.

«Κοιτάμε τα τεστ αν είναι self test ή μοριακά. Θα μπούμε στη ρύθμιση να είναι μοριακά για μεγαλύτερο έλεγχο κι ασφάλεια», πρόσθεσε.

Μιχαηλίδου: Τι είπε για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Σε ερώτηση για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εργαζόμενους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς η υφυπουργός ανέφερε πως: «Στις προνοιακές δομές γήρατος και αναπηρίας ξεκίνησε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Η κυβέρνηση προτεραιοποιεί τα μέτρα στη βάση της ευαλωτότητας. Τα αυστηρά πρωτόκολλα ξεκίνησαν από τα γηροκομεία για παράδειγμα. Η αρμόδια επιτροπή και η κυβέρνηση μαζί με την κυρία Θεοδωρίδου θα αποφασίσουν αν οι βρεφονηπιακοί βάσει ευαλωτότητας θα μπουν στην υποχρεωτικότητα. Δεν αποκλείεται αλλά δεν είναι στον άμεσο σχεδιασμό των επόμενων εβδομάδων».

Κλείνοντας τόνισε πως «για τις δομές τις κοινωνικές, προνοιακές έχουμε υπάρξει -βάσει ευαλωτότητας- κάθετοι. Το 92% των προνοιακών δομών είναι εμβολιασμένοι».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.