Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης κατά του Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος αρνήθηκε τον υπουργικό θώκο, λίγη μόλις ώρα μετά την ανακοίνωση του ονόματος του για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, κατά τον χθεσινό ανασχηματισμό.

Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Αποστολάκη «κατώτερο των περιστάσεων», ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την άποψη ότι «αν δεν έχεις μάθει να αντέχεις στην πίεση δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής όχι αξιωματικός».

«Η δουλειά του αξιωματικού είναι να αντέχει την πίεση την ώρα του πολέμου που πέφτουν οι οβίδες, μετά τις χθεσινές εξελίξεις ευτυχώς που δεν ζήσαμε ένα πόλεμο υπό την ηγεσία του κ. Αποστολάκη, το έβαλε στα πόδια στην πρώτη στρακαστρούκα και δεν έβαλε τα κλάματα στην πρώτη πυρκαγιά» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Αποστολάκης έχει κριθεί ως ικανός να διαχειρίζεται κρίσεις επί 40 χρόνια από όλους τους θεσμούς των ενόπλων δυνάμεων. Από χθες με απασχολεί πολύ αν αυτοί οι θεσμοί λειτουργούν σωστά. Αυτός ο άνθρωπος προφανώς δεν έπρεπε να γίνει ούτε πλωτάρχης αν δεν έχεις μάθει να αντέχεις στην πίεση δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής όχι αξιωματικός.  Του είπε ο Πολάκης ότι είναι δωσίλογος και έβαλε τα κλάματα» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης σε υψηλούς τόνους.

«Σε δύο μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά η Ελλάδα, η μια η κρίση της πανδημίας και η άλλη κρίση πυρκαγιές του Αυγούστου, και στις δύο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πρόσωπο κοινής αποδοχής. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ένα πρόσωπο κατά τεκμήριο κοινής αποδοχής. Η πολιτεία είχε κρίνει ως πρόσωπο ικανό διαχρονικά ως αρχηγός του ναυτικού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τις άλλες θέσεις του» εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης για την επιλογή του κ. Αποστολάκη για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. 

«Ο κ. Αποστολάκης είχε ζητήσει να γίνει υπουργός και όχι αναπληρωτής υπουργός και αυτό έγινε δεκτό», ανέφερε και τόνισε ότι «ενημέρωση προφανώς και υπήρξε για την τοποθέτηση Αποστολάκη αλλά η κυβέρνηση δεν είναι εξ αδιαιρέτου».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μιλά για αποστασία όταν πήρε τους εν ενεργεία βουλευτές άλλου κόμματος και τους έβαλε στην κυβέρνηση για να περάσει  την Συμφωνία των Πρεσπών. «Είναι ο ορισμός της αποστασίας» κατέληξε.