Για το ναυάγιο της επιλογής του Ευάγγελου Αποστολάκη για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας κατά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση τόσο στον ίδιο όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Οικονόμου άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ασκεί «καταστροφική αντιπολίτευση» και «τορπίλισε με ακραίο τρόπο την επιλογή Αποστολάκη. Μιλώντας για τον Ευάγγελο Αποστολάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων» και ότι μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «δεν το άντεξε, δεν το σήκωσε».

Οικονόμου: «Έκανε πίσω ο κ. Αποστολάκης – Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια καταστροφική αντιπολίτευση»

Περιγράφοντας το παρασκήνιο της άρνησης του κ. Αποστολάκη μιλώντας στο Open, ο κ. Οικονόμου είπε: «Τα πραγματικά περιστατικά μιλούν από μόνα τους. Έπειτα από έναν κύκλο διερευνητικών επαφών ο κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε οριστικά να γίνει υπουργός, συζήτησε τις λεπτομέρειες και τις αρμοδιότητες του χαρτοφυλακίου του, δεχόταν συγχαρητήρια από τον κόσμο και απάντησε στο Προεδρικό Μέγαρο ότι θα πάει να ορκιστεί μαζί με τη σύζυγό του. Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με γλώσσα 5-6 δεκαετιών πίσω τον χαρακτήριζε αποστάτη, έκανε πίσω, δεν το άντεξε, δεν το σήκωσε, προτίμησε να μην τα σπάσει με τους συντρόφους του και να μη μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να απαντήσει πώς το Μέγαρο Μαξίμου έμαθε για την πρόθεση του κ. Αποστολάκη να μην δεχθεί τελικά την πρόταση του πρωθυπουργού. Σημείωσε σε αυτό το πλαίσιο, πως «σταματάμε στα πραγματικά περιστατικά. Για εμάς η ουσία είναι ότι ο πρωθυπουργός έκανε μια επιλογή σε ένα πρόσωπο που μπορούσε να συμβολίσει αυτά για τα οποία προέκυψε η ανάγκη και για τη διαχείριση των πυρκαγιών και για τη συζήτηση που ακολούθησε στη Βουλή και η πρόταση αυτή τορπιλίστηκε στο ξεκίνημά της από την αξιωματική αντιπολίτευση. (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ το τορπίλισε με έναν τρόπο ακραίο, όπως συνηθίζει γιατί υπαρξιακά, δεν αντέχει να μην έχει μια στρατηγική διαμορφωμένη από πριν με την οποία να επιτίθεται στην κυβέρνηση».

Συνέχισε λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός έκανε μια επιλογή που θα μπορούσε να ενώνει, και η αξιωματική αντιπολίτευση επέμεινε με τη γλώσσα του χτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια καταστροφική αντιπολίτευση».

Οικονόμου: Κατώτερος των περιστάσεων ο κ. Αποστολάκης

Ο κ. Οικονόμου επέμεινε πως ο κ. Αποστολάκης είχε διαβεβαιώσει πως θα δεχόταν την πρόταση που του έγινε από τον πρωθυπουργό. «Ανακοινώσαμε την κυβέρνηση έχοντας τη βεβαιότητα πως όλα τα πρόσωπα αποδέχονται τα πόστα που τους έχουν ανατεθεί», υποστήριξε και συνέχισε: «Ας δεχτώ ότι ο κ. Αποστολάκης έλεγε άλλα στον πρωθυπουργό και άλλα στον κ. Τσίπρα, που εμείς δεν είχαμε αυτή την εικόνα. Παραμένει όμως το βασικό ερώτημα: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να τορπιλίσει μια υπερκομματική επιλογή;». «Ο άνθρωπος αποδέχθηκε, δέχθηκε μια πολύ σκληρή επίθεση και δεν άντεξε (…) η αλήθεια είναι πως ο κ. Αποστολάκης αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων» είπε σε σκληρή γλώσσα υποστήριξε ότι «προτίμησε να πειθαρχήσει στους πρώην φίλους του».

Οικονόμου: Η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας θα προχωρήσει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως θα προχωρήσει η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, και ότι ο υπουργός που θα επιλεχθεί θα είναι κάποιος που «επιχειρησιακά θα μπορεί το μεγάλο βάρος αυτού του υπουργείου». «Η άποψη μας είναι πως Πολιτική Προστασία θέλει μεγαλύτερη αναβάθμιση. Ο κ. Αποστολάκης είχε την απαίτηση να γίνει υπουργός, κάτι που συναντήθηκε με την ανάγκη να υπάρξει αναβαθμισμένη, διαφορετική, πιο πλήρης δομή. Τα βασικά χαρακτηριστικά των αναγκών που οδήγησαν σε αυτές τις αλλαγές εξακολουθούν να παραμένουν και το επόμενο διάστημα με το νέο πρόσωπο στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Τα χαρακτηριστικά θα είναι που στον κόσμο που μπορεί να κρίνει, θα αποτελούν απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός θα εννοεί αυτά που λέει. Η επιλογή θα είναι ένας άνθρωπος που επιχειρησιακά θα μπορεί το μεγάλο βάρος αυτού του υπουργείου, αυτού του πεδίου, και η παρουσία στο δημόσιο βίο θα είναι τέτοια που δεν θα χρειάζεται να του κολλάνε ταμπέλα» είπε ο κ. Οικονόμου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.