Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να χάσει ούτε μια ψήφο από το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Το κόμμα του Γ. Παπανδρέου είναι καλοδεχούμενο. Δεν πιστεύουμε ότι θα χάσουμε ούτε μία ψήφο από τον άνθρωπο που έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια. Αντιθέτως, αν επισημοποιηθεί η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ – που δεν μας αφορά καθόλου, διότι είναι εσωκομματικό τους θέμα – θα διευκολυνθεί η μαζική ροή πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που ήδη συντελείται» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο Mega ο κ. Παπαδημούλης.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές με μεγαλύτερη διαφορά από αυτή που σημειώθηκε στις ευρωεκλογές.

«Θεωρώ επίσης ότι το άθροισμα των δύο κομμάτων, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να ξεπεράσει το 65% και για τον ΣΥΡΙΖΑ ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι απολύτως εφικτός.

Αν τον πετύχουμε, η κυβέρνησή μας δεν θα είναι μονοκομματική, όπως αυτές που είχαμε σαράντα χρόνια, αλλά ευρύτατου φάσματος, με έντιμους και ικανούς ανθρώπους που θα θελήσουν να υλοποιήσουν το πρόγραμμά μας» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.

Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην πρόταση του κόμματος του για debate μεταξύ των Τσίπρα – Σαμαρά.

Ο καλύτερος τρόπος σε μία ευρωπαϊκή, κοινοβουλευτική δημοκρατία να αντιπαρατεθούν τα δύο κόμματα που διεκδικούν τη διακυβέρνηση, είναι ο διάλογος.

Εμείς προτείναμε να γίνει εδώ και τώρα, debate Τσίπρα-Σαμαρά, και διάλογος ανάμεσα στους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων.

Δυστυχώς, η ΝΔ έσπευσε να αρνηθεί την πρόταση – υπάρχει σχετική ανακοίνωση που αναφέρει ότι «δεν συνομιλούμε με υβριστές» – ο δε κ.Σαμαράς φοβάται και κρύβεται.

Η απουσία διαλόγου χρεώνεται σε αυτόν που τον αρνείται, αλλά κάτι τέτοιο δεν κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει κακό στη χώρα και τη Δημοκρατία» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

«Ωστόσο, επειδή ο πρωθυπουργός είναι άριστος στο σπορ της διαστροφής, φοβάται όπως ο διάβολος το λιβάνι τον διάλογο πρόσωπο με πρόσωπο. Ας δει κάποιος τη στημένη απάντηση του “αμέριμνου” και “έκπληκτου” κ. Σαμαρά έξω από το Μαξίμου που θυμίζει Β. Κορέα και Κιμ Γιονγκ Ουν» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.