Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, απάντησε στις δηλώσεις του υπεύθυνου τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ., Κωστή Χατζηδάκη.

«Ο κ. Χατζηδάκης παραβλέπει ότι το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, που ενέκρινε χθες το υπουργικό Συμβούλιο, είναι ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τη στήριξη των νέων και υγιών επιχειρήσεων και ουδεμία σχέση έχει με το ΤΕΜΠΜΕ. Το ΕΤΕΑΝ παρέχει πόρους στις επιχειρήσεις και συμμετέχει με χρηματοδότηση και συνεγγύηση στο κεφάλαιο των επιχειρήσεων, ενώ το ΤΕΜΠΜΕ παρείχε μόνο εγγυήσεις για χρήματα «δανεικά και αγύριστα».

Όσον αφορά το ΕΣΠΑ, υπενθυμίζουμε στη Νέα Δημοκρατία, ότι πριν ένα χρόνο η κυβέρνηση παρέλαβε το πρόγραμμα με απορροφητικότητα 2.93% και με χιλιάδες υποβληθείσες προτάσεις ξεχασμένες στα συρτάρια των υπουργείων και σήμερα η απορροφητικότητα ανέρχεται στο 14.5% με προοπτική στο τέλος του χρόνου να ξεπεράσει το 17%».

Τέλος, και σε ό,τι αφορά στην κριτική που ασκεί ο πολιτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για τη μάχη κατά της ακρίβειας, η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει – και θα συνεχίσει να αποδεικνύει – ότι διαχειρίζεται με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα την κρίση. Ο σεβασμός του εισοδήματος του πολίτη αποτελεί για μας προτεραιότητα και δεν μας αφήνει αδιάφορους, όπως έπραξε για πεντέμισι χρόνια η Νέα Δημοκρατία».