Σε νέο κύκλο εσωστρέφειας φαίνεται πως μπαίνει η ΔΗΜΑΡ με φόντο τη στάση του κόμματος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά τη χθεσινή παρέμβαση Σαμαρά για συναινετική εκλογή Προέδρου και ορισμό ημέρας εκλογών εντός του 2015.

Το στέλεχος της Αγίου Κωνσταντίνου, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος έχει ταχθεί εξ’ αρχής με την πρωτοβουλία των 8, με ανακοίνωσή του ζητά την υπερψήφιση της υποψηφιότητας Δήμα.

Την ίδια ώρα ο Νίκος Τσούκαλης μέσω του ΣΚΑΙ διέψευδε τα σενάρια για ομαδική ανεξαρτητοποίηση βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς εξαιτίας της διαφωνίας τους με την γραμμή σύγκρουσης που ακολουθεί ο Φώτης Κουβέλης.

Το τι μέλλει γενέσθαι αναμένεται να φανεί στη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, η οποία αναμένεται… εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.


Η δήλωση του Παπαθεοδώρου

«Στην ουσία ο κ. Σαμαράς υιοθέτησε με το διάγγελμά του το κείμενο- πρόταση των 8 Βουλευτών (Σπ. Λυκούδη, Β. Οικονόμου, Χρ. Αηδόνη, Π. Τατσόπουλου, Γρ. Ψαριανού, Ν. Τσούκαλη, Ν.Φούντα και Θ. Ψύρρα), για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, συνταγματική αναθεώρηση, συμφωνία με τους εταίρους για την ολοκλήρωση του προγράμματος και εκλογές μέσα στο 2015. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την απαραίτητη εθνική συνεννόηση, ώστε η χώρα να μην μπει σε περιπέτειες. Περιπέτεια δεν είναι οι εκλογές, αλλά το κλίμα, ο τρόπος και ο χρόνος που η χώρα οδηγείται σε αυτές. Το κείμενο των 8 Βουλευτών παραμένει μία κατ’εξοχήν σοβαρή και ρεαλιστική λύση. Την στήριξα από την πρώτη στιγμή και την στηρίζω ακόμα περισσότερο σήμερα , μεταξύ άλλων και για να απαλλαγούμε από όλους αυτούς που θέλουν να επενδύσουν στην πολιτική παρακμή και τη γενικευμένη καχυποψία για να επιβιώσουν. Η συναίνεση πρέπει να είναι ξεκάθαρη, πολιτική και να αποκλείει την συνάθροιση των ψήφων της Χρυσής Αυγής. Και μπορεί πλέον να υπάρξει».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.