Την πρόθεσή του να ψηφίσει «παρών» στην πρώτη φάση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αποκάλυψε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου.

«Αύριο όπως έχω δηλώσει θα ψηφίσω παρών. Το παρών το δικό μου σημαίνει είμαι επιφυλακτικός για την ψηφοφορία την αυριανή, σε σχέση με το πρόσωπο του κ. Δήμα, όχι το πρόσωπο που είναι αξιόλογο αλλά σαν μια κλειστή κομματική υποψηφιότητα. Γιατί αναμένω και τα αποτελέσματα της 18ης Δεκεμβρίου που είναι η σύνοδος κορυφής για να δω το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης που η κυβέρνηση κάνει, για το κλείσιμο της αξιολόγησης», εξήγησε ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο Mega.

Σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός περιμένει τη συμφωνία για κρίνει και να έχει κάποια δεδομένα στα χέρια του.

Ανέφερε εν συνεχεία ότι ο κ. Σαμαράς «επέλεξε να προτάξει την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από τη συμφωνία» κάτι που «δημιουργεί μια απορία τουλάχιστον».

«Εγώ ήμουν μέσα στους 8 βουλευτές που πήραμε μια πρωτοβουλία, έτσι ώστε να υπάρχει μια συναίνεση σε σχέση με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για την εκλογή του προέδρου από την παρούσα Βουλή – πράγμα στο οποίο πιστεύω- για τον ορισμό εκλογών μέσα στο 2015 και για τη συνταγματική αναθεώρηση», υπογράμμισε τονίζοντας ότι θα ξαναεπαναφέρει αυτή την πρωτοβουλία μαζί με άλλους βουλευτές και πιθανολογώντας «ότι με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον».