Επανεκκίνηση της εισαγγελικής έρευνας, για την πολυσυζητημένη υπόθεση που αφορά στις καταγγελίες για εξαγορά βουλευτών ενόψει της επικείμενης προεδρικής εκλογής, με την κατάθεση της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου η οποία αποκάλυψε ότι της προτάθηκαν χρήματα για να ψηφίσει Πρόεδρο.

Η έρευνα βγήκε από το αρχείο μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη και σήμερα θα περάσει το κατώφλι του Εφετείου προκειμένου να καταθέσει στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο η βουλευτής των ΑΝΕΛ η οποία με τις δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό ανοίγοντας, παράλληλα, ένα νέο κύκλο στην εισαγγελική έρευνα.

Η κ. Ξουλίδου κατήγγειλε ότι «γαλάζιο» στέλεχος της πρότεινε χρήματα για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά της είπε πως «τα ποσά γι αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».

Η βουλευτής θα κληθεί από τον εισαγγελικό λειτουργό να προσκομίσει όλα τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της προκειμένου να στηρίξει την καταγγελία της. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να κληθεί εκ νέου και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος ο οποίος ήδη έχει κατονομάσει το πρόσωπο στο οποίο αναφερόταν η κ. Ξουλίδου.

Επίσης, θεωρείται πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί το γραφείο του εισαγγελικού λειτουργού και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς για τον οποίο η κ. Ξουλίδου είπε πως το στέλεχος που την προσέγγισε την ενημέρωσε πως έχει «δωροδοκηθεί» για την εκλογή Προέδρου.

Πάντως ο κ. Μελάς κάνει λόγο για «αισχρότητες, ψέματα και κακοήθειες» και απειλεί με μηνύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος χειρίστηκε την σχετική έρευνα, έβαλε τη δικογραφία στο αρχείο καθώς στην πρώτη της φάση από την εξέταση δεκάδων πολιτικών -μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος- αλλά και άλλων μαρτύρων, δεν προέκυψε η βασιμότητα των καταγγελιών για «κουμπαρά» που στόχο είχε τη δωροδοκία βουλευτών.