«Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι ίδιοι οι κατήγοροι αποσύρουν τον σκληρό πυρήνα και το βασικό κατηγορητήριο. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε καμία προανακριτική επιτροπή. Είναι ενδεικτικό της κατασκευής και της μεθόδευσης των πολιτικών μας αντιπάλων. Άλλη αίσθηση καθήκοντος έχει η ΝΔ και άλλη εμείς» δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά τις τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα επεσήμανε επίσης ότι «η ΝΔ θεωρούσε καθήκον της να διαιωνίζει, με πράξεις ή παραλείψεις, για τρεις δεκαετίες ένα καθεστώς ανομίας και μη φορολόγησης των τηλεοπτικών σταθμών, χωρίς καμία προστασία των σχέσεων εργασίας. Εμείς κάναμε το αντίθετο: Αδειοδοτήσαμε, εφαρμόσαμε το Σύνταγμα, το Δημόσιο εισέπραξε, έγινε ένας κρυστάλλινος διαγωνισμός που ελέγχθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε όλα τα στάδια, και εκ των υστέρων η ΝΔ επιχείρησε να μας εκδικηθεί, κυρίως διότι σε πολιτικό επίπεδο αποκαλύψαμε τη διαπλεκόμενη αδράνειά τους».

Ερωτηθείς ότι στο πόρισμα γίνεται λόγος για πρακτικές χειραγώγησης ο κ. Παππάς απάντησε πως «αυτά είναι εντελώς έωλα, δεν στέκονται πουθενά. Έχουν καταπέσει και από την εξέταση μαρτύρων και έμεινε η πολιτική σκοπιμότητα της ΝΔ. Η ουσία είναι ότι έγινε ο διαγωνισμός, το Δημόσιο εισέπραξε λεφτά, και η ΝΔ μετά τη νίκη της στις εκλογές, έσπευσε να απαλλάξει από αυτό το βάρος τις ιδιοκτησίες τω καναλιών. Υπάρχει μια προσπάθεια πολιτικής αντεκδίκησης, επειδή μέσα από τις δικές μας πρωτοβουλίες, έγινε φανερό πως όταν η Πολιτεία θέλει, μπορεί και την εργασία να προστατεύσει στους τηλεοπτικούς σταθμούς, και τα λεφτά των αδειών να εισπράξει, και το Σύνταγμα να εφαρμόσει και να εισπράξει τους οφειλόμενους φόρους».

Μίλησε επίσης για «μεθόδευση από επικοινωνιακά – μιντιακά κέντρα και τη ΝΔ, η οποία γελοιοποίησε τη διαδικασία» ενώ αναφερόμενος στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα επεσήμανε πως ήταν ένας υποψήφιος που δεν πληρούσε τις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και γι΄αυτό αποκλείστηκε.

«Τα ραντεβού μου μαζί του δεν είχαν τίποτα το μεμπτό. Την υποχρέωσή μου έκανα, ενθάρρυνα τις επενδύσεις. Έμεινε η ΝΔ με τις ανοησίες της. Συν τοις άλλοις, ουδείς στην πορεία της υπόθεσης και κατά την εξέταση μαρτύρων, δήλωσε, υπέθεσε ή υπονόησε ότι ήταν… δώρο τα χρήματα που εισέπραξε ο κ. Καλογρίτσας. Ήταν αποτέλεσμα μιας εμπορικής συμφωνίας. Δικαιώθηκε δηλαδή η εκτίμηση που είχαμε κάνει από πέρυσι το καλοκαίρι, ότι επρόκειτο για μια αστική διαφορά. Την έπιασε η ΝΔ, την έκανε κουβάρι, συγκρούστηκε με την αλήθεια και έσπασε τα μούτρα της. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό».