Στα χαρακώματα βρίσκονται και πάλι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά για τις καταθέσεις. Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου έχουν επιδοθεί σε ένα ιδιότυπο «μπρα ντε φερ» με το να χρησιμοποιούν ως όπλο στη φαρέτρα τους, τις καταθέσεις.

Την ώρα που οι αγορές έχουν βαλθεί επί τρεις ημέρες να κατακρημνίσουν την ελληνική οικονομία ορμώμενες από τις προσπάθειες της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο, χωρίς την παράλληλη προληπτική πιστωτική γραμμή που προκρίνουν οι δανειστές, το πολιτικό προσωπικό της χώρας συνεχίζει να βομβαρδίζει με εμπρηστικές δηλώσεις που δημιουργούν νέα προσχώματα και παρατείνουν το κλίμα αβεβαιότητας, παρά τις όποιες παρεμβάσεις για τον κατευνασμό των επενδυτών.

Από την Κουμουνδούρου επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι είναι ανάγκη για ομαλή προσφυγή στις κάλπες, ώστε η διαπραγμάτευση με τους δανειστές να γίνει από μία ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να πετύχει θετικά αποτελέσματα για τη χώρα και την οικονομία μία κυβέρνηση με ορίζοντας σεν καλύτερη περίπτωση τετραμήνου» παραπέμποντας στην προεδρική εκλογή. Την ίδια ώρα από στο κυβερνητικό επιτελείο εμμένουν στην άποψη, ότι μία θετική εξέλιξη στο μέτωπο της οικονομίας θα αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων για την αντιστροφή του εις βάρος της κλίματος.

Σε non paper που εξέδωσε η Κουμουνδούρου το απόγευμα της Πέμπτης κατηγορούσε τον πρωθυπουργό για υιοθέτηση της στρατηγικής της έντασης και της κινδυνολογίας με στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών.

Το non paper ανέφερε ότι από τις ευρωεκλογές μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση έπειτα από συνεχή λάθη και την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει οδηγηθεί στην απομόνωση. Για το λόγο αυτό, «πανικόβλητη από τις εν λόγω εξελίξεις δεν διστάζει να καταφύγει πλέον στο τελευταίο όπλο που της απέμεινε: τη στρατηγική της έντασης και της κινδυνολογίας με στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών», αναφέρει η ανάλυση της αξιωματικής αντιπολίτευση.

Επίσης κατηγορούσε τον πρωθυπουργό ότι επαναφέρει στη Βουλή τη θεωρία των δύο άκρων συνδέοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, καθώς επίσης και ότι ρισκάρει με τις καταθέσεις των πολιτών.

Η πανικόβλητη συγκυβέρνηση, υπογραμμίζει το σημείωμα , «δεν διστάζει δηλαδή ούτε καν τις καταθέσεις των πολιτών να ρισκάρει προκειμένου να παρατείνει λίγους μήνες τη θητεία της. Δεν διστάζει να βάζει την Ελλάδα σε περιπέτειες μόνο και μόνο για να παραμείνει αυτή λίγους μήνες παραπάνω στην εξουσία», ανέφερε το non paper.

Σε δήλωση της η κα Βούλετψη ανέφερε ότι «τώρα πια τους κατάλαβαν όλοι» και συμπλήρωσε ότι «την ώρα που η Ευρώπη στηρίζει ανοιχτά την Ελλάδα και αναγνωρίζει τις επιτυχίες της ελληνικής κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που πραγματικά παίζει ακόμη και με τις καταθέσεις του ελληνικού λαού και την ίδια στιγμή ουσιαστικά ζητά να μη βγούμε από το μνημόνιο» .