Την εκτίμηση ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016 στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης.

«Μέχρι στιγμής, όλες οι κυβερνήσεις από τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης έβγαιναν λαβωμένες, καθώς έχαναν έναν με δύο βουλευτές. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι η μόνη η οποία κατάφερε να μην χάσει βουλευτή αλλά και να αυξήσει την κοινοβουλευτική της δύναμη κατά έναν βουλευτή με την επιστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη δεξαμενή από την οποία θα επιχειρήσει να αντλήσει ψήφους ο κυβερνητικός συνασπισμός, ο κ. Γεωργιάδης «έδειξε» τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Δημοκρατική Αριστερά.

«Από τις ομιλίες που ακούστηκαν χθες στη Βουλή κατά τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, φάνηκε ότι σημειώνεται μία αντιστροφή κλίματος. Υπάρχουν βουλευτές της αντιπολίτευσης που με τα όσα είπαν διαχώρισαν ξεκάθαρα την ψήφο εμπιστοσύνης από την εκλογή του Μαρτίου το επιβεβαιώνουν αυτό. Αυτό δείχνει ότι πλέον, υπάρχουν συνθήκες επίτευξης της αυξημένης πλειοψηφίας που απαιτείται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.