«Η κατάργηση του 8ωρου ανήκει στη φαντασία των κομμάτων της αντιπολίτευσης», δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Κωστής Χατζηδάκης.

Αυτά είπε ο υπουργός Εργασίας αναφερόμενος στις επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι το μέτρο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ισχύει εδώ και τριάντα χρόνια, με νόμο του 1990.

Μάλιστα ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το νομοσχέδιο απαγορεύει για πρώτη φορά τις απολύσεις των πατεράδων για έξι μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού τους, εξισώνει την αποζημίωση απόλυσης του εργατοτεχνίτη με τους άλλους υπαλλήλους και διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων σε συνεργατικές πλατφόρμες, όπως ντελίβερι και κούριερ και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για φθηνή αντιπολίτευση όταν κάνει λόγο για εργασιακό οδοστρωτήρα, γαλέρα και Μεσαίωνα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το νομοσχέδιο θα πάει στη Βουλή μετά από τη σχετική διαβούλευση, ενώ αναφερόμενος στους συνταξιούχους που έλαβαν την προσωρινή σύνταξη, τόνισε ότι θα λάβουν χρήματα και τον επόμενο μήνα.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι παραμένει το ζήτημα με τις εκκρεμείς συντάξεις, ωστόσο το πρώτο τρίμηνο του 2021 βγήκαν 46% παραπάνω συντάξεις από το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και 61% παραπάνω από του 2019.

Έκανε επίσης γνωστό ότι τέλος Ιανουάριου υπήρχαν 155.000 εκκρεμείς συντάξεις και τέλος Μαρτίου 139.000.